Opel, Sadece Elektrikli Araç Üretecek

Alman marka, 2 yılda 8 yeni model ile çıkarmayı planlıyor.
11-11-2018 23:02 - 14616 Okundu

PSA grup çatısı altında faliyetlerini sürdüren Opel, artık Peugeot ve Citroen teknolojisi ve motorları kullanmaya başlayacak. 2017 yılında bu şirkete dahil olan Opel, gelecek planlarında da büyük değişiklikler yaptı. Bunlardan en önemlisi de elektrikli otomobil üretiminde lider olmak.

Önümüzdeki yıllarda mevcut modellerinin hepsinde elektrikli motor seçeneğini de sunacak olan Opel, 2 yıl içinde de 8 yeni model çıkartacak.8 model için hem mevcut modeller hem de yeni modeller yer alıyor.

2019 yılında Corsa modelini yeni kasasıyla satışa sunacak olan firma,  bu aracın motor skalasına elektrikli bir ünite de koyacak. Ayrıca büyük suv modeli Grandland X' in de hibrit versiyonunun geleceği belirtiliyor.

2024 yılından itibaren ise tüm Opel modellerinde elektrikli motor seçeneği yer almaya başlayacak. Bu araçlar hafif hibrit, plug-in hibrit veya tamamen elektrikli olarak yollara çıkacaklar.

2018' in ilk yarısında 571 milyon dolar gelir elde eden marka, PSA'ya geçtikten sonra pastadaki payını biraz daha arttırmış oldu.