Opel Yeni Konsept ve Yeni Benzinli Motorlar Geliştiriyor

Opel, PSA altyapısı ile geliştirilen ilk konseptinin görselini yayınladı.
14-06-2018 09:10 - 18380 Okundu

Opel, Almanya'nın Rüsselsheim kentindeki mühendislik merkezinde  özel bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte yeni modeller hakkında da bilgiler verildi.

Opel artık PSA'nın bir parçası olduğu için, yeni modellerinin çoğu Ortak Modüler Platform (CMP) ve Verimli Modüler Platform (EMP2) tarafından desteklenecek.Oldukça esnek ve geliştirilebilir olan bu platformlar üzerinde yeni coupe modelleri, yeni cabriolar ve yeni suv modelleri geliştirilecek. Opel, yeni nesil Corsa'nın gelecek yıl üretileceğini ve CMP platformunu kullanacağını da açıkladı.

Corsa'dan söz eden Opel, modelin, İspanya'da üretitileceğini ve elektrikli olarak sunulacağının müjdesini de verdi.Şİrket, 2020 yılına kadar dört yeni elektrikli model çıkartacak.

Yeni modellerinin hepsinde elektrikli motor kullanmayı planlayan Opel, dört silindirli benzinli motorların geliştirmesine de devam edecek.Bu benzinli motorlar hibrit üniteler ile birlikte kullanılacak.

Motorlar 2022'de piyasaya sürülecek ve Citroën, DS Automobiles, Opel ve Peugeot modellerinin hepsinde kullanılacak.Motorlar ayrıca Çin, Avrupa ve Kuzey Amerika dahil olmak üzere çok çeşitli pazarlarda sunulacak.