Periyodik araç bakımı hem güvenli sürüş hem de tasarruf sağlıyor

Türkiye’de madeni yağ sektöründe 30 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren TotalEnergies Turkey Pazarlama, Quartz Auto Services ve Rubia Truck Services uzman servis merkezleriyle araç sahiplerine kaliteli, hızlı ve güvenilir servis hizmeti sunmaya devam ediyor.
17-11-2022 08:10 - 17022 Okundu

Araç sahiplerine yüksek kaliteli ve hızlı hizmet sağlamak amacıyla Türkiye genelinde 154 noktada hizmet veren merkezlerde, hafif ve ticari araçlar için periyodik bakım ve yağ değişiminin yanı sıra mekanik onarım, elektrik, karoseri onarımı ve lastik değişimi gibi ek hizmetler bulunuyor. TotalEnergies ve ELF madeni yağları ile motor ömrünü ve verimliliğini artıran çözümler sunuluyor.

Quartz Auto Services ve Rubia Truck Services noktaları ile güvenilir servis anlayışını benimsediklerini belirten TotalEnergies Turkey Pazarlama İş Geliştirme ve Müşteri Hizmetleri Müdürü Mehmet Bilgin, “Periyodik araç bakımı, güvenli bir sürüşün yanı sıra hem aracın performansını artırıyor hem de masrafları azaltıyor. Sürücüler için basit gibi görünen ancak olası kazaların önüne geçebilmek veya riski minimuma indirmek adına da gerekli kontrolleri yaptırmak hayati önem taşıyor. Sürücüler, periyodik araç bakımlarında kaliteli, hızlı ve güvenilir servis hizmeti talep ediyorlar. Quartz Auto Services uzman servis merkezleri bu noktada sürücülerin beklentilerini karşılıyor. Alanında uzman ve nitelikli servis çalışanları tarafından yüksek kaliteli ekipman ve araçlar kullanılarak hizmet veriliyor. TotalEnergies ve ELF güvencesi ile üstün performanslı madeni yağlar kullanılan servis merkezlerimizde, hizmet alan her müşterimiz için üst düzey hizmet sunmayı ve servis merkezlerimizden almış oldukları hizmetten memnun bir şekilde ayrılmalarını hedefliyoruz” diye konuştu.

 

Motor yağı değişimini ihmal etmeyin

TotalEnergies Turkey Pazarlama Teknik Servisler Müdürü Mine Altınkurt ise üstün motor koruması ve yakıt tasarrufu için ise şu bilgileri paylaştı:

maksimum performans ve koruma için motor yağını araç üreticilerinin belirlediği aralıklarda ve araca uygun spesifikasyonlardaki yağlarla değiştirmek oldukça önemlidir. Bu özelliklerin yanı sıra sürtünmeyi en aza indirmek ve yakıt tüketimini azaltabilmek için de motor yağlarının önemi büyüktür. Sürüş sırasında motordaki hareketli parçalar aşınma ve yıpranmaya maruz kaldığı için üstün özelliklere sahip bir motor yağı; sürtünmeyi önlemeye, hareketli parçaları soğutmaya ve motoru temiz tutmaya yardımcı olarak motoru korur.

TotalEnergies motor yağları, yakıt verimliliğini artırarak çevreye de katkı sağlar. Daha az emisyona neden olan motor yağları, araçların karbon ayak izini azaltır.

 

İyi bir soğutmaya neden ihtiyaç var?

Motor yağları motoru soğutmaya, korozyona karşı korumaya ve temiz tutmaya yardımcı olur. Buna ek olarak, maksimum koruma ve performans için araca uygun antifriz / soğutma sıvısının kullanımı da oldukça önemlidir. Soğutma sistemi arızası, araçlardaki arızaların yaygın sebepleri arasında yer alır. Doğru soğutma sıvısını kullanmak yüksek maliyet oluşturabilecek hasarların önüne geçmeye yardımcı olur. Soğutma sıvısı seviyesini kontrol etmek kolay olsa da, araca en uygun soğutma sıvısının seçiminde ve soğutma sıvısı değişiminde uzman bir servisten destek almak daha doğru olacaktır.