Peugeot e-Legend Farklı Tasarımı İle Dikkat Çekiyor

Peugeot, şık bir tasarım sahip olan konseptini tanıttı.
21-09-2018 11:09 - 15151 Okundu

Fransız markalar her zaman tasarımları ile gündem olmayı başardılar. Peugeot da efsaneşmiş 504 Coupe tasarımını modernize ederek ortaya bir şahaser çıkartmış diyebiliriz.

Yeni Peugeot e-Legend konsepti Paris'te düzenlenecek olan fuarda örtüsünü kaldıracak.Tamamen elektrikli olan araç, ileri seviye otonom teknolojiler ile donatıldı.Çift parçalı ön farlar ve köşeli ön yüz, 504 Coupe ile benzerlik gösteriyor.Ayrıca içten  yannalı motor kullanılmadığı için, ön ızgara sadece dekor olarak tasarlanmış.

19 inçlik jantlar ile büyük tekerleklere sahip olan Peugeot e-Legend, aerodinamikliğe de önem veriyor. Hava akımını daha iyi hale getirmek için hava kanalları daha etkin kullanılmış.Arka bölümde de yine 504 Coupe izleri görülüyor.Fakat yeni konsept, daha kişiselleştirilebilir bir araç. Yeni teknolojiler ile donatıldığı için selamlama mesajları ve şarj seviyesini gösteren ekran kullanıcı için sürüşü daha da rahat hale getiriyor.

600 km menzil mesafesi sunan araç, 100 kwh' lik batarya ile hayat buluyor.25 dakikada 500 kmlik yol için şarj olabilen araç, performansı ile  de dikkat çekiyor. Yeni Peugeot e-Legend, 100 kwh'lik bataryası ile 462 hp güç ve 800 nm tork üretebiliyor.220 km/s hıza kadar çıkabilen araç, 0-100 km/s hıza 4 saniyeden daha kısa sürede ulaşıyor.

Bu konseptin üretim versiyonu olmayacak.Fakat kullanılan teknolojiler ve tasarım, yeni nesil Peugeot modellerinde kullanılabilir.