Samsun Oto Show Fuarı'na İlgi Büyük

Bu sene ilk defa düzenlenen Samsun otomobil fuarına ilk gün ziyaretçi ve satış rekoru kırıldı.
19-11-2014 13:21 - 13555 Okundu

TÜYAP’ın düzenlediği Samsun Oto Show Fuarı açıldığı ilk gün ziyaretçi akınına uğradı, bir günde 150 araç satıldı.ODD Otomotiv Distribütörleri Derneği ve SOYS Samsun Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği’nin işbirliğiyle, 18-23 Kasım tarihleri arasında, TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen fuarda 100 bin ziyaretçi hedefinin aşılması bekleniyor.

Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nin işletmesini üstlenen Türkiye’de fuarcılık sektörünün lideri TÜYAP tarafından, Karadeniz Bölgesi ticaretine katkı sağlamayı hedefleyen TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen ilk fuar olan Samsun Oto Show Fuarı’nın ilk gününde 150 araç satıldı. 12 binek otomobil markasının yanısıra 2 ticari marka ve otomobil aksesuarları firmalarının katıldığı fuar ilk gününde ziyaretçi akınına uğradı. Fuara Ordu, Giresun, Sinop, Çorum ve Amasya'dan ziyaretçiler geldi.

TÜYAP Fuarcılık Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü Samsun Oto Show Fuarı'na gösterilen bu ilgiden çok memnun olduklarını belirterek şunları söyledi. “Sergilenen araçların bazıları ilk kez Samsun Oto Show Fuarı vesilesiyle Karadeniz bölgesine getirildi. Sektör burada toplandı. 100 bin civarında katılımcı bekliyorduk ama herhalde rekor kıracağız. Bu da bölgenin fuarlara özleminin, Samsun'un eski fuar günlerine dönme belirtilerinin göstergesidir"

Samsun Oto Show Fuarı’na BMW, Citroen, Fiat, Ford, Kia, Mercedes, Nissan, Seat, Skoda, Toyota, Volvo, Volkswagen gibi binek otomobil markalarının yanı sıra Iveco ve Mercedes gibi ticari araç üreten markalar da katılıyor. Sektörün renkli ve görkemli fuarlarından biri olan Samsun Oto Show Fuarı’nda, önde gelen otomobil markalarının yanı sıra otomobil aksesuarları markaları da yer alıyor. Fuar 23 Kasım’a kadar devam edecek.