Seat, 3 Kapılı Leon’ a Elveda Dedi

Leon’ un yanında Mii modelinin de üzeri çizildi.
10-08-2018 09:27 - 13503 Okundu

2000 yıllarda oldukça popüler olan 3 kapılı hatchback modelleri son yıllarda büyük bir satış kaybı yaşıyor.Bunun en büyük nedeni olarak ise suv modelleri gösteriliyor.SUV modellerine olan talep otomatik olarak hatchback modellere olan ilgiyi de azaltıyor.Bu nedenle markalar da tasarruf amaçlı bazı modellerinin üretimini durduruyor. Örneğin, Ford markası artık Fiesta, Focus ve Mondeo modellerini Amerika’da satmıyor.

Ayrıca Range Rover Evoque ve Peugeot 208 gibi araçların da 3 kapılı versiyonlarının üretimleri geçtiğimiz dönemlerde sonlandırıldı.Bu markaların ardından şimdi de bir İspanyol markası olan Seat, 3 kapılı modellerini artık üretmeyeceğini açıkladı.

Bir dönem Türkiye’de de satışta olan 3 kapılı Leon, artık talep görmemeye başladığından dolayı üretim bandından indiriliyor.Büyük ikinci el sitelerine de baktığımızda Leon 3 kapının çok fazla ilanı olmadığını da görüyoruz.

Leon modelinin yanı sıra Mii modeli de artık üretilmeyecek.Seat’ ın en küçük modeli olan Mii, Türkiye pazarında satılmasa da Avrupa’da bir dönem yoğun ilgi görmüştü.

Volkswagen Grubundan Skoda'da bazı modellerinin üretimini durdurmaya başladı. Citigo modeli bunlardan sadece birisi.Volkswagen ise Up! modelinin 3 kapılı versiyonunun üzerini çizdi.