Seat' ın Yeni Suv Modeli Tarraco Geliyor, Fiyat Listesi Ne Olur

Cenevre Fuarı'nda tanıtılabilir.
18-02-2018 09:30 - 21314 Okundu

Ateca ve Arona'nın piyasaya sürülmesinden sonra, Seat'ın üretim hattında bir başka suv modeli daha görülüyor ve bu modelin adının Tarraco olduğu belirtiliyor.

AutoMotorUndSport' ta çıkan habere göre Tarraco adı, Alboran, Aradan ve Avila isimleri ile birlikte yapılan oylamada seçildi.

Hahberde, Tarraco' nun, İspanya' nın Katalonya bölgesinde bulunan Tarragona' nın Roma dönemindeki adı olduğu ve Barselona' nın güneyinde bir şehir olduğu da yazıyor. 

Platformunu Skoda Kodiaq ve Seat Arona ile paylaşan Seat Tarraco, Nissan X-Trail ve Hyundai Santa Fe gibi modellere karşı yarışacak.

Yeni SUV, Volkswagen Grubu tarafından üretilen benzinli ve dizel motorlar ile satışa sunulacak. Başlangıç modelleri, önden çekişli ve altı ileri manuel şanzımanla gelecek. Donanım seçeneğine göre  AWD sistem ve DSG çift kavramalı şanzımanla da tercih edilbilecek.

Açıkcası bu modelin fiyatının Türkiye' de uygun olacağını düşünmüyoruz.Ateca modelinin fiyatları açıklandığında büyük bir hayal kırıklığı yaşamış, bu modelin fiyat listesinin neredeyse Tiguan ile aynı olduğunu görmüştük.Bu nedenle yeni Tarraco' nun fiyatları da yüksek olacak diyebiliriz.