Seat Su Tüketimini Yüzde Onbeş Azalttı

SEAT önümüzdeki 3 yıl içinde üretimdeki su tüketimini 4’te 1 oranında azaltmayı hedefliyor.
30-03-2015 08:04 - 16716 Okundu

SEAT, sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında İspanya’nın Barselona kentinde bulunan Martorell Fabrikası’nda bir otomobil üretmek için kullanılan su miktarını son dört yıl içerisinde yüzde 15 oranında azaltmayı başardı.

Martorell fabrikasında bulunan boya atölyesi, tesis içinde en fazla su kullanılan bölüm olarak, fabrikadaki su tüketiminin yarısına sahip. En çok su tasarrufunun da yapıldığı bu bölümde, otomobiller püskürtme yöntemiyle boyanırken arta kalan su bazlı boyalar arıtma tankında toplanıyor. Burada birçok kimyasal işlem sonunda, boya ve su ayrıştırılıyor. Geri kazanılan ve temizlenen su ise tekrar üretimde kullanılıyor.

Fabrikada yer alan ve önemli miktarda su tüketen başka bir bölüm ise, her bir SEAT’ın tamamen su geçirmez olduğunun kontrol edildiği yağmur simülasyon testleri. Altı dakika boyunca SEAT otomobillerin her metrekaresine 150 litreden fazla su, yağmurlama yöntemiyle dökülüyor. Kullanılan suyun tamamı, toplanıp, arıtılarak yine bu bölümde tekrar kullanılıyor. SEAT, 2018 yılına kadar su tüketimini yüzde 25 oranında düşürmeyi hedefliyor.