Sigorta Ücretini Düşürmek İçin Cinsiyetini Değiştirdi

Olay Kanada'da yaşandı.
30-07-2018 08:56 - 20079 Okundu

Kanada' nın Alberta  eyaletinde daha önce duymadığımız bir olay yaşandı. Yeni aldığı aracı için çıkartılan sigorta ücretini fazla bulan müşteri, kağıt üzerinde cinsiyetini değiştirdi ve daha indirimli fiyattan sigorta yaptırdı.

Yeni bir Chevrolet Cruze satın alan kişi, sigorta işlemlerini yaptırmak için sigorta şirketinin yolunu tutuyor.Ancak sigorta şirketi, daha önce bazı kazalara da karışan kişiye 3500 dolarlık bir sigorta ödemesi çıkartıyor.Bu duruma oldukça sinirlenen araç sahibi, eğer bir kadın olsaydı sigorta ücretinin ne kadar  olacağını soruyor ve 2600 dolar cevabını alıyor.

Bu cevap üzerine internet üzerinde bir araştırma yapan araç sahibi, kağıt üzerinde cinsiyetini değiştirmenin yollarını arıyor. Araştırma sırasında bir doktorla temas kuran araç sahibi, gerekli başvuruları yapıp, belgelerini topluyor.  Artık kağıt üzerinde bile olsa kadın olduğunu gösteren belgeye sahip olan kişi, bu belge ile sigorta şirketine yeniden gidiyor ve 2600 dolardan aracını sigortalatıyor. Toplamda sadece 700 dolarlık bir indirim için cinsiyetini değiştiren araç sahibi, dünya basınında haberlere çıktı.