Skoda, Rapid’ in Yerine Yeni Model Düşünüyor

Skoda, Rapid modelinin üretimine son verip, bu model yerine yeni bir model getirmeyi planlıyor.
09-10-2018 11:12 - 18087 Okundu

Geçtiğimiz hafta Skoda, Paris Auto Show'da Vision RS konseptini tanıtmıştı.Şimdi ise bu konseptin üretime girebileceğine dair yeşil ışık yaktığını yayınladığı bir görsel ile gösteriyor.

Tahminlere göre Çek marka, yeni beş kapılı hatchback modelini bu yıl bitmeden önce tanıtacak.

Yeni modelin adı henüz açıklanmasa da , teaser görüntüsü, Spaceback etiketi ile yayınlandı.Rapid’deki tasarım yerine daha geleneksel bir beş kapılı hb gövde ile gelecek olan model, Golf modelinin kız kardeşi olarak görülüyor.

Ancak Golf platformunu benimsemek yerine, VW Grubunun ürettiği A0 MQB platformunu kullanacak.Bu platform şuan Skoda Fabia modelinde de kullanılıyor.Ancak şirket, bu platform üzerinde geliştirilecek yeni modelin özel bir model olacağını belirtiyor.

Yen model, Vision RS konseptinde kullanılan tasarım dili ile şekillenecek.Kaputun altında ise düşük yakıt tüketimine sahip farklı motor seçenekleri yer alacak. Fakat RS versiyonu gelecek mi gelmeyecek mi henüz bilemiyoruz.Daha önce Fabia modelinde RS versiyon deneyecen Skoda, istediği ilgiyi görememişti. Kodiaq RS ise daha büyük bir ilgi gördü.Bu nedenle yeni modelde RS versiyon olup olmayacağına dair net birşey söyleyemiyoruz.