Skoda Scala' nın Fiyatı ve Özellikleri Ne Olur

Skoda, Rapid modeli yerine getireceği modelinin adını Scala olarak açıkladı.
21-10-2018 21:06 - 20519 Okundu

Skoda, yeni modeller geliştirmeye devam ediyor.Bir yandan da eski modellerini yeni kasalarıyla da değiştirmenin planlamalarını yapıyor. Bu kapsamda da Rapid modelini kızağa çeken Skoda, bu modelinin yerini Scala adını verdiği bir modele bırakacak.

Vision RS adı verilen konseptin üretim versiyonu olan Scala, Paris Otomobil Fuarı'nda en dikkat çekici konseptlerden birisi olmuştu.

Vision RS konseptini Scala adı ile piyasaya sürecek olan Skoda, bu ismin İngilizce'de merdiven şeklindeki yapı anlamına geldiğini belirtti. Skoda'ya göre yeni Scala, şirketi bir üst basamağa çıkartacak.Bu nedenle isim olarak Scala denildiğinin altı çizildi.

Türkiye'de Rapid Spacebac ve Rapid sedan olarak satışlarını devam ettiren Skoda, yeni Scala'da sadece hatchback kasa seçeneğini kullanacak.RS versiyonun da üretilmesini bekliyoruz. Bu versiyonun bazı özellikleri ve tasarımı Vision RS konseptinin neredeyse aynısı olacak.

Yeni modelin fiyatı için konuşmak biraz erken olabilir.Ancak şirket yeni modelin Golf ile aynı skalada yer alacağını belirtiyor.Bu nedenle de fiyatlar Golf modeline yakın olabilir.