Stellantis, Çip Üretmek İçin Foxconn ile İş Birliği Yapıyor

Stellantis, daha çok Foxconn olarak bilinen Hon Hai Technology Group ile bir ortak girişim ortaklığı kurdu.
13-07-2023 08:28 - 13419 Okundu

SiliconAuto adlı şirket, elektrikli araçlar da dahil olmak üzere modern arabaların tüm gelişmiş bilgisayar kontrollü özelliklerini çalıştıran yarı iletkenler üretecek. 2026'da çip sağlamaya başlayacak ve bunu başlangıçta Stellantis, Foxconn ve araba üreticisinin kablosuz güncelleme yeteneklerine sahip elektrik/elektronik ve yazılım mimarisi olan STLA Brain dahil olmak üzere diğer şirketler için yapacak.

Stellantis'in teknolojiden sorumlu başkanı Ned Curic, "Stellantis, ürünlerimizin hızlı, yazılım tanımlı dönüşümünü hızlandırmak için kritik önem taşıyan temel bileşenlerin sağlam bir tedariğinden faydalanacak" dedi. "Amacımız, müşterilerimizin günlük yaşamlarıyla sorunsuz bir şekilde bağlantı kuran ve montaj hattından çıktıktan yıllar sonra bile arıza çıkarmayan araçlar üretmek. Bu ortak girişimle, verimli bir ortaklıkla amaca yönelik inovasyonlar yaratabiliriz.”

SiliconAuto'nun genel merkezi Hollanda'da olacak ve hem Stellantis hem de Foxconn'dan yöneticilerden oluşan bir yönetim ekibine sahip olacak. İki şirket, otomotiv kullanımına yönelik bir yarı iletken ailesi geliştirmek için ilk olarak Aralık 2021'de anlaşmaya vardı.