Stellantis Hindistan'ı Önemli Bir Büyüme Pazarı Olarak Görüyor

Stellantis, Hindistan'daki varlığını genişletmeye oldukça hevesli.
19-05-2022 10:33 - 17103 Okundu

Otomobil üreticisi şu anda Hindistan'da üç üretim tesisine, bir yazılım merkezine ve iki araştırma ve geliştirme merkezine sahip. Ancak büyümenin daha da artması için akıllı bir otomobil platformu programı geliştirilmek isteniyor.

Şirketin Hindistan'a yönelik hedefleri hakkında konuşan CEO Carlos Tavares, ülkedeki gelirlerin 2030 yılına kadar iki katından fazla olmasını beklediğini söyledi. Önümüzdeki yıllarda faaliyet marjlarının da çift hanelere ulaşması bekleniyor.

Stellantis, Hindistan otomobil pazarında yüzde 1'den daha az paya sahip. Ancak bu durumu tersine çevirmek için tedarik zincirini biraz daha geliştirmek istiyor.Stellantis, motorları ve şanzımanları Hindistan'da üretmenin yanı sıra, Hindistan yapımı araçlarının malzeme tedariğinin yüzde 90'ından fazlasını bu ülkeden sağlıyor.

Jeep Wrangler, Compass, Meridian ve Grand Cherokee, Citroen C5 gibi Hindistan'da üretiliyor. Önümüzdeki aylarda yerel olarak da piyasaya sürülecek olan yeni Citroen C3, Hindistan'da tasarlandı, geliştirildi ve üretilecek.

Auto News'e konuşan Tavares, Çin ve Rusya'da devam eden sorunların Hindistan için altın bir fırsat sunduğunu söyledi.