Subaru EyeSight Teknolojisini Avrupa' ya Getirdi

Subaru, eyesightteknolojisini Outback modeli ile Avrupa' ya getiriyor.
03-11-2014 12:51 - 17260 Okundu

Subaru’yu SUV segmentinde temsil eden yeni Subaru Outback’in satışına ön siparişle Kasım ayından itibaren başlanıyor. Yeni SUV, yenilenmiş dış tasarımı, geliştirilmiş iç tasarımı ve elden geçirilmiş sürüş konforu ile öne çıkıyor.

Tüm modellerde standart özellik olan sürekli simetrik dört tekerlekten çekiş sistemi, EyeSight sürüş desteği ve X-Mode sayesinde, yeni Outback bugüne kadar en iyi donanımlı versiyon olmanın yanı sıra, Avrupa’da SUV segmentinde güvenliği ile öne çıkıyor.

Subaru mühendisleri tarafından tasarlanan ve Avrupa pazarlarında ilk defa tanıtılacak olan EyeSight Sürüş Destek Sistemi, sürekli simetrik dört tekerlekten çekiş sisteminin tanıtımından bu yana Subaru’nun çarpışma önleyici alandaki en büyük adımını temsil ediyor.

2008’de Japonya’da tanıtımı yapılan Subaru EyeSight teknolojisi, araçlar, yayalar ve bisiklet kullanıcıları gibi hareketli nesneleri ya da raylar ve şeritler gibi sabit nesneleri algılamak için yalnızca stereo kamera teknolojisinin kullanıldığı ilk sistem olması ile dikkat çekiyor. EyeSight teknolojisi, Subaru mühendislerinin seksenlerin sonunda Subaru yerel araçlarında test edilen ve uygulanan milimetrik dalga radar ve lazer radar gibi diğer sistemlerin ardından kapsamlı bir araştırma ve gelişimi sonucunda ortaya çıktı. Yeni Subaru Outback’le Avrupa’da lanse edilecek olan EyeSight sistemi, son 25 yılda geliştirilen teknolojinin son yansıması olarak öne çıkıyor. Yeni nesil EyeSight, önleyici güvenlik ve sürücü yükünü azaltma özelliklerini daha da ileriye taşımak için görüş açısının yaklaşık yüzde 40 artırıldığı tamamen yenilenmiş stereo kameralara sahip.

İki adet yüksek çözünürlüklü CMOS renkli kamera, sürücüye fazladan bir çift göz sunarak trafik durumunu izlemek için dikiz aynasına yerleştirilmiş bulunuyor. Subaru’nun sürücüyü kontrol altında tutma felsefesinin gerçek bir yansıması olan EyeSight, sürücünün yerine geçmiyor ya da otomatik sürüş sistemi görevi görmüyor. Sistem sürekli olarak sürüş koşullarını izleyerek, yaklaşan bir tehlike hissettiğinde sürücüyü uyarıyor. Böylece de belirli koşullar altında oluşabilecek kaza riskini azaltıyor.