Tesla Optimus Robotu Nedir?

Tesla'nın Optimus Robotu Artık Yürüyebiliyor ve Basit Görevleri Gerçekleştirebiliyor
30-06-2023 15:28 - 15052 Okundu

Optimus olarak bilinen Tesla insansı robotu, otomobil üreticisi tarafından  geliştirilmeye devam ediyor.

Yeni gelişmeler, robotun yetenekleri Boston Dynamics gibi şirketler tarafından geliştirilen diğer robotların çok gerisinde kalmasına rağmen, Tesla'nın son 8 ayda Optimus ile önemli ilerleme kaydettiğini gösteriyor. Yen robotlar, bir Tesla tesisinde dolaşırken gösteriliyor ve bir aşamada Tesla, robotun yapay zeka sistemlerini insan gösterileriyle nasıl eğittiğini gösteriyor.

Bu, bir Tesla mühendisinin nesneleri bir kutudan alıp diğerine yerleştirmesiyle gösteriliyor. Optimus, insan benzeri elleriyle görevi taklit edebiliyor.

Tesla CEO'su Elon Musk, Optimus'un geleceğinden son derece emin. Daha önce Tesla'nın uzun vadeli değerinin çoğunun robottan geleceğini ve arabalardan çok daha fazla robot satmayı beklediğini söylemişti. Gerçekten de Musk, robota olan talebin 10 ila 20 milyar birim kadar yüksek olabileceğini, gezegendeki insan sayısından daha fazla olabileceğini bile iddia etti.

Tesla'nın Optimus için yaklaşık 20.000 $'lık bir fiyat noktası hedeflediği düşünülüyor, ancak üretim arttıkça bu fiyatı düşürmeye çalışabilir. Lansman tarihi henüz açıklanmadı.