TomTom Artık Yol Üzerindeki Boş Park Yerlerini de Gösterecek

TomTom, sürücülere artık boş park alanı da bulacak.
30-09-2016 09:22 - 22755 Okundu

TomTom (TOM2) park yeri bulmakta zorluk çeken sürücüler için ezber bozan yeni Yol-Üstü Park Hizmeti’ni sunuyor. Bu hizmet başlangıçta Avrupa’nın 25 şehrinde sunulacak ve ardından bölgesel olarak yayılacak. TomTom Yol-Üstü Park Hizmeti, TomTom’un müşterilerine halihazırda sunduğu mevcut Kapalı-Alanlar (otopark alanları, garajlar) Park Hizmeti’ni tamamlayacak.

TomTom, müşterilerinin günün hangi saatlerinde ve nerede park alanları aradığını geniş GPS datalarını kullanarak belirliyor. Bu bilgiyle TomTom müşterilerine cadde üzerinde park yeri bulabilme olasılığını ortalama arama zamanını da belirterek sunuyor. TomTom park deneyimini geliştirmek üzere ileride ücret ve yasak bilgilerini de ekleyecek.

TomTom Trafik ve Seyehat Bilgisi Başkanı Ralf-Peter Schäfer konuyla ilgili şunları söyledi: “TomTom Yol-Üzeri Park hizmeti sürücülere park etme konusunda bir rahatlık getirerek streslerini azaltıyor ve zamandan ve paradan tasarruf etmelerini sağlıyor. Hizmet aynı zamanda şehirlerdeki trafik sıkışıklığını da azaltarak CO2 emisyonunu düşürüyor ve kentsel mobiliteyi geliştirecek cadde parkı yatırımının yönetimini kolaylaştırıyor.’’