Toyota Corolla Cross Geliyor, Fiyat ve Özellikler Ne Olur

Toyota, hatchback sınıfına yeni bir model eklemeye hazırlanıyor.
30-08-2018 17:50 - 17456 Okundu

Otomobil markaları, hatchback modellere olan ilginin azaldığını gördüğü için bu modellere olan ilgiyi arttırmak için arazi kabiliyeti ekleme yoluna başvuruyorlar.Örneğin Volkswagen Golf Alltrak modelini üretti, Chevrolet, Spark Activ modelini geliştirdi.Subaru da yine Crosstek modeli ile bu segmentte bulunuyor.

Genç kesime hitap eden bu araçlar, arazide çok iyi bir performans göstermeseler de dinamik yaşam tarzı için uygun modeller denebilir.İşte tüm bu nedenlerden dolayı Toyota da bu segmente giriş yapmaya hazırlanıyor.

AutoGuide.com'da çıkan haberde, Toyota, Corolla Cross için Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi'ne başvurdu.Şuan için henüz kesinleşmiş bir durum olmasa da yakın zamanda Corolla Cross ile tanışabiliriz.

Tahminlerimize göre yeni Toyota Corolla Cross, yükseltilmiş süspansiyonlar, küçük jantlar büyük tekerler ve plastik gövde kaplamalar ile gelecektir. Kaputunun altında ise büyük ihtimalle 1.8 litrelik veya 2.0 litrelik motor yer alacaktır.Şanzıman seçenekleri ise CVTve 6 ileri manuel olacaktır.

Geçtiğimiz günlerde Toyota' nın Corolla modeli için hatcback model çıkartacağı da gündeme düşmüştü.Ancak yeni Corolla Hatchback, Auris modeline yerine geleceği için Auris tasarımı kullanmaya devam edecek.