Toyota Corolla Hatchback Hibrit Ünite İle Gelebilir

Hibrit ünite, benzinli motor ile kombine edilecek.
10-08-2018 08:53 - 22545 Okundu

Honda Civic si ve Volkswagen Golf GTI gibi modeller ile rekabet etmekten kaçınan Toyota, bu nedenle bu modellere rakip bir model hiçbir zaman çıkarmadı.Ancak şimdi böyle bir model üzerinde çalışmaya başladı.

Corolla HB’ in baş mühendislerinden Yasuhi Ueda, verdiği röportajda, hibrit motor ile desteklenen performanslı bir model üzerinde düşündüklerini belirtti.

Yeni Corolla HB, ön aks için içten yanmalı motoru kullanırken, arka aks için elektrikli motoru kullanacak.Bu tekniği daha önce RAV4 Hibrit modelinde de görmüştük.

TÜRKİYE’DE ÜRETİLEBİLİR

CHR modelini Türkiye’de üreten Toyota, yeni Corolla hb’ nin de üretimini ülkemizde yapabilir.İçten yanmalı motorun büyük ihtimalle 2.0 litrelik ünite olacağı ve bu ünitenin 170 hp gücünde olacağı 205 nm tork üreteceği belirtiliyor.

Şuan TNGA platformuna geçmiş yapmamış olan Corolla sedan, 2019 yılından itibaren bu platform üzerinde yollara çıkacak. Böylece sedan ile hb’ nin üretimi aynı fabrikada yapılabilecek.

Supra modelinin ardından ikinci bir performans modeli ile bu sınıfa yeniden giriş yapmaya çalışan Toyota, bakalım bu konuda ne kadar başarılı olabilecek.