Toyota Kendini Hidrojenli ve Elektrikli Geleceğe Hazırlıyor

Toyota, yine bir adım ileriyi düşünüyor.
19-09-2017 09:02 - 18232 Okundu

Birçok otomobil üreticisi şuan için sadece elektrikli araçlara yatırım yapıyor.Toyota ise hem elektrikli hem de hidrojen ile çalışan araçlar için planlama yapıyor.

Toyota' nın Halkla İlişkiler Müdür Stephen Coughlan verdiği bir röportajda, Toyota' nın gelecek planlarını anlattı. Coughlan; "Otomobiv sektöründeki konumumun şuan çok iyi. Küresel açıdan baktığımızda, hidrojen yakıt hücreli araçlardan elektrikli araçlara, klasik benzinli araçlardan dizel araçlara kadar tüm segmentlerde söz sahibiyiz.Bu nedenle pazarın hangi yönde talebi olduğunu ve hangi yönde ilerlemek istediğini belirlemek için iyi bir konumdayız" dedi.

Hidrojen yakıt teknolojisinin gelişiminin bir gecede gerçekleşeyecek birşey olmadığını ve gerekli altyapılarının olduğunu da sözlerine ekleyen yetkili, diğer markaların yumurtaları aynı sepete koyduğunu ve bu nedenle tüm istediklerini gerçekleştiremediklerini de söyledi.

Volkswagen ve Mercedes gibi markalar şuan için yalnızda elektrikli araçlara odaklanmış durumdalar.Hidrojen teknolojisi ise şuan için sadece Hyundai, Honda, Kia ve Audi' de bulunuyor.Fakat bu markalar içinde bu teknolojiyi en iyi kullanan şuan için Toyota gibi gözüküyor.