Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Yerel Basın İle Buluştu

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, yerel basın temsilcileri ile bir araya geldi.
25-03-2015 15:27 - 18287 Okundu

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, her yıl düzenlediği ve artık gelenekselleşen yerel basın temsilcileri ile buluşma etkinliğini 25 Mart Çarşamba günü şirketin sosyal tesislerinde gerçekleştirdi. Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdür ve CEO’su Orhan Özer, Sakarya yerel basınıyla bir araya gelerek 2014 yılı performansından, 2015 yılı planlarından ve Sakarya’ya olan katkılardan bahsetti.

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdürü ve CEO’su Orhan Özer, Sakarya’daki üretim tesislerinde yerel basın mensuplarıyla biraraya geldi. Yoğun ilgi gösterilen buluşmada, Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’nin 2014 yılı değerlendirmesi, 2015 planları ve Sakarya’ya olan katkıları gazetecilerle paylaşıldı.

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdürü ve CEO’su Orhan Özer,Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’nin ihracatının artmasının Sakarya’nın gelişmesi anlamına geldiğini vurgulandığı toplantıda, şirketin 2002 yılından bugüne kadar 21 milyar doların üzerinde ihracat yaptığı belirtildi. Özer, “Sakarya’nın, en çok ihracat yapan iller sıralamasında dokuzuncu sırada yer almasından mutluluk duyuyoruz” dedi.

Özer, Sakarya’da bir otomotiv sanayi altyapısının oluştuğunu ve konumunun bu duruma çok müsait olduğunu söyledi. Sakarya’nın gelişiminin, Türkiye'nin gelişimi olduğunu vurgulayan Orhan Özer “Sakarya’nın gururu olan fabrikamız; kalite, verimlilik, iş güvenliği ve diğer birçok gösterge açısından dünyada üstün ve özel bir yerdedir” dedi.

Fabrikada yaklaşık 3 bin 400 kişi istihdam ettiklerini söyleyen Özer, yan sanayi ile bu rakamın 8 bin kişiyi bulduğunu ve dolaylı istihdam da göz önüne alındığında bu katkının ulaştığı sayının katlanarak arttığını belirtti. Özer: “Yan sanayiler dahil olmak üzere, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’na kayıtlı diğer şirketlerden ve ticaret erbabından yaptığımız satın almaların değeri, 2014 yılı itibarıyla 690 milyon TL civarındadır. Yeni projeler ile yatırım, istihdam, ihracat, yerel satın almalar gibi tüm bu katkılarımız artarak devam edecektir” dedi.

Tüm bu ana faaliyet katkılarının dışında 2006 yılından beri Sakarya’da sosyal sorumluluk projeleriyle de katkı sağlamaya çalıştıklarını söyleyen Özer; “Toplumun ihtiyaçlarını göz önüne alarak eğitim, çevre ve trafik konularında farkındalık yaratmaya, bilinç oluşturmaya ve öğrencilerin gelişimlerine katkıda bulunmaya devam edeceğiz” dedi.

2014 yılının planları doğrultusunda sonuçlandığını söyleyen Özer; “Otomotiv şirketleri arasında toplam ihracata en çok katkıda bulunan üçüncü şirket olduk. 2014 yılı sonunda 131 bin adet otomobil ürettik, bunun yüzde 85’ini dünyanın 50’den fazla ülkesine ihraç ederek yaklaşık 2 milyar 23 milyon dolarlık ihracat hedefimize ulaştık. Sakarya’mızda üretip ihraç ettiğimiz Corolla, Toyota’nın Avrupa’da yükselen satış adetlerinde, en çok pay sahibi olan ilk üç modelden biri oldu. Corolla, sadece Avrupa’da değil, geçen yıl tüm dünyada en çok tercih edilen model oldu” dedi.

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’nin yatırım tutarının yakın bir gelecekte, 2,4 Milyar dolara erişeceğini söyleyen Özer, 2015 yılında 2014’e yakın bir üretim ve ihracat performansı sergileyeceklerini söyledi. Özer; “Aldığımız yatırım teşvik belgesinde de belirtildiği gibi, ilerleyen yıllarda kapasitemiz iki katına çıkarken, Sakarya ilimiz için de yeni istihdam fırsatları oluşacak. Bu faaliyetlerimiz 2015 yılının ikinci yarısında ivme kazanacak. Yönetim ekibimiz ve tüm çalışanlarımız olarak hepimizin ortak hedefi, daha yüksek kapasite ile üretim yapmak, yeni ve farklı modelleri de fabrikamızda üreterek, yakın bir zamanda yeniden Türkiye’nin ihracat şampiyonu olmaktır” dedi.