Toyota Supra'da Manuel Vites Kullanılabilir

Toyota' nın spor otomobil modeli Supra, hala testlerine devam ediyor.
25-09-2018 08:05 - 20235 Okundu

Toyota' nın bir dönem efsaneleşen modeli Supra' nın satışları durdurulmuştu. Fakat uzun bir aradan sonra yeniden üretme kararı alan Toyota, bu modelinin sadece otomatik şanzıman ile satışa sunulacağını açıklamıştı.Bugün ise çıkan bir haberde, bazı pazarlarda manuel vites seçeneğinin de olabileceği belirtildi.

Sürüş keyfini daha da yüksek bir seviyeye çıkaran manuel vitesler, hala bazı spor araçlarda kullanılıyor. Özellikle Toyota GT86 ve Mazda MX-5 modelllerinde manuel vites ile sürüşten daha büyük bir haz alınabiliyor.

Supra da manuel vites kullanan araçlardan birisi olailir. Toyota mühendislerinden Masayuki Kai, manuel şanzımanlı Supra2 nın ilk aşamada Japonya'da ve trafiğin soldan aktığı ülkelerde kullanabileceğini belirtti.

KAİ, "Evet manuel şanzımanı geliştirdik; gerekli donanımlar hazır. Sağdan direksiyon için. Japonya'da satılması gerekiyor."  diyerek, aslında manuel şanzıman teknolojisinin hazır olduğunu da belirtmiş oldu.

Otomatik vites seçeneğinde ise BMW' nin şanzıman kutusu kullanılıyor.BMW Z4' TE  kullanılan 8 ileri otomatik şanzıman, Supra modelinde de görev yapacak.