Türkiye, Kendi Otomotiv Test Merkezini Açıyor

Almanya'daki piste benzer bir merkez ile tanışacağız.
16-04-2018 09:08 - 21733 Okundu

Almanya'daki Nurburgring test merkezini otomobil sporlarını takip eden herkes bilir. Türkiye de şimdi böyle bir merkez için temel atmaya hazırlanıyor.Bursa' nın Yenişehir ilçesinde temeli atılacak olan otomotiv test merkezi, artık bu sektördeki dışa bağımlılığı da bir nebze olsun azaltacak.Türkiye'de üretilen araçların, test edilmek için İngiltere'ye ve İspanya' ya gönderildiğini belirtelim.

Konuyla alakalı olarak Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, "Otomotiv Test Merkezi, Türkiye'nin en önemli ihtiyaç duyduğu yatırımlardan biriydi. Savunma Sanayii ile TSE iş birliğini yaptı ve artık önümüzde bir engel kalmadı." dedi.

Bakan Çavuşoğlu sözlerine şöyle devam etti:""Bir Güney Kore firması, Otomotiv Test Merkezi'nin ihalesini aldı. Şu anda çalışmalar devam ediyor.Türkiye'nin savunma sanayii yatırımları dışındaki en stratejik yatırımlarından biri Otomotiv Test Merkezi'dir. Kara araçları ve savunma sanayiine ilişkin araçların test merkezi olacak. Bir araç ürettiğimizde İspanya ya da İngiltere'ye gönderiyoruz. Adam sıraya almıyor bir sene. Aracı testine göndermişsiniz sıra gelmemiş size. O zaman araç üretsen ne olur?"

Yerli otomobil testleri de büyük ihtimalle bu merkezde gerçekleştirilecek.