Türkiye’de En Çok Tercih Edilen 5 Lastik Markası

Sizler için en çok tercih edilen 5 lastik markasını sıraladık.
03-07-2021 09:37 - 14096 Okundu

Doğru lastiği tercih etmek, sürücü ve yolcu güvenliği için olduğu kadar sürüş performansı ve konforu için de son derece önemli. Sürücülerin lastik tercihinde en önemli rolü oynayan unsurlardan bir tanesi de lastiğin markası. Eğer çok sayıda ünlü lastik markası arasından ülkemizde en çok tercih edilenleri merak ediyorsanız, yazımızı okumaya devam edin!

İşte Türkiye’de sürücülerin en çok tercih ettiği 5 lastik markası:

1- Lassa

Lassa, Türkiye’de en çok tercih edilen lastik markası olarak listenin ilk sırasında yer alıyor. Kuruluşu 70’li yıllara kadar uzanan köklü marka, otomobil lastiklerinden greyder lastiklerine, hafif ticari araç lastiklerinden kamyonet lastiklerine kadar uzanan geniş ürün yelpazesi ve kaliteli modelleri ile, sürücülerin favorisi.

2- Petlas

İkinci sırada bir diğer popüler marka olan Petlas var. Radyal traktör, binek, iş makinesi gibi ürün gruplarında Türkiye’de ilk lastik üretimini gerçekleştirmiş olan marka, kaliteli ve sağlam lastik modelleri ile beğeni topluyor.

3- Bridgestone

Bir başka ünlü lastik markası olan Bridgestone, listemizde 3. sırada yer alıyor. Japonya’da kurulmuş uluslararası bir lastik firması olan Bridgestone; SUV 4X4 lastiği, otomobil lastiği, motosiklet lastiği gibi pek çok kategoride lastik üretimi yapıyor.

4- Goodyear

100 yılı aşkın geçmişiyle en köklü lastik markaları arasında yer alan Goodyear, listenin dördüncü sırasına yerleşiyor. Adını vulkanize edilmiş kauçuğun mucidi Charles Goodyear'dan almış olan ünlü marka, sağlam ve yüksek performans sunan lastik modelleriyle tercih ediliyor.

5- Pirelli

5. sırada ise Pirelli markası yer alıyor. 19. yüzyılda İtalya’da kurulan ve günümüzde hala pek çok şoförün favorisi olan Pirelli; otomobil lastiği, hafif ticari lastiği, 4X4 lastiği gibi çeşitli kategorilerde üretim gerçekleştiriyor.

En Ünlü Lastik Markaları, Lastik Borsası’nda!

Aracınız için kaliteli, sağlam ve yüksek performans sunan lastik modellerini keşfetmek istiyorsanız, hem bu listedeki markalara hem de daha pek çok lastik markasına, Lastik Borsası’nın online mağazası kataloğunda göz atabilir, 7/24 alışveriş yapabilirsiniz!

https://www.lastikborsasi.com/lastik-c-283608