Volkswagen' in Manisa Fabrikası İçin Yeni Açıklama 2020-01-29

Resmi açıklamaya göre yatırım, 2020' nin ilk yarısında tamamlanacak.
29-01-2020 10:41 - 14906 Okundu

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi'nden Volkswagen' in Türkiye yatırımı ile alakalı bir açıklama geldi. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermut, Bloomberg HT'ye yaptığı açıklamada Volkswagen’in Türkiye yatırımını yılın ilk yarısında tamamlayabileceğini söyledi.

    "Bu sene içerisinde umarız ki bir gelişme olacaktır. Hatta yılın ilk yarısında... İşin ekonomik ve rakamsal kısmıyla ilgili Türkiye üzerine düşeni yaptı. Firma da o noktada gayet net bir şekilde Türkiye'nin rekabetçi avantajını gördü ve bu noktada karar vermişti zaten."

Türkiye'ya yatırım yapacağını açıkladıktan sonra Manisa'da arazi arayan ve ticarat sicil kaydını yaptıran Volkswagen, Pınar Barış Harekatı' nın başlaması ile bu yatırımı askıya aldığını açıklamıştı. 2020' nin ilk çeyreğinde yatırım ile alakalı nihai kararı vereceğini açıklayan Alman marka, Türkiye'den başka bir lokasyon düşünmediklerinin de altını çizmişti.

Eğer fabrika Manisa'da kurulursa, yıllık 300 bin araç üretme kapasitesine sahip olacak. Fabrikanın yaklaşık 4000 kişiye istihdam oluşturması bekleniyor.2020'de temel atılırsa, 2022 yılında üretime başlanacak.