Volkswagen, Sürücüsüz Aracını 2025 Yılına Kadar Çıkartmak İstiyor

Otonom sürüş teknolojisi, otomotiv markalarının en çok bütçe ayırdığı konulardan birisi.
29-11-2019 08:11 - 15310 Okundu

Volkswagen, 2025 yılına kadar otonom bir sürüş sistemi geliştirmeyi planlıyor .Hatta bu bağlamda yeni teknolojiler üzerinde de çalışıyor.

Bir dizi şirket, otonom sürüş teknolojisi üzerinde hali hazırda çalışıyor.Bu şirketlerden birisi de Alman marka Volkswagen. Hamburg’ta e-Golf ile testlerine devam eden marka, mart ayından beri otonom sürüş testlerini gerçekleştiriyor.

Test araçları üzerinde 7 radar, 10 lazer, 14 akmera ve 14 sensör bulunuyor. Bu ekipmanlar her dakika yaklaşık 5 gb’ lik veri üretiyor.Bu veriler 15 dizüstü bilgisayarın işlem gücüne sahip gelişmiş bir bilgisayar tarafından işleniyor.

Geliştirme sürecinin bir parçası olarak Volkswagen, e-Golf prototiplerini birkaç aşamada test ediyor. Her aşama yaklaşık bir hafta sürüyor.Günde yaklaşık 3 kilometrelik yol bu ekipmanlar ile gidiliyor.

Sonsuz sayda trafik ve güvenlik senaryosu ile uğraştıklarını belirten VW CEO’su, zamanın en büyük zorluklarından biri ile uğraştığını söylüyor.

Volkswagen, e-mobilite, otonom sürüş, yeni mobilite hizmetleri ve araç ve tesislerin dijitalleştirilmesi için 37 milyon dolar yatırım yapacak. Bu maliyetin direksiyon ve pedal gerektirmeyen araçlar ortaya çıkarması bekleniyor.