Volkswagen'den Sedan Modeller İçin Yeni Karar

Sedan kasaların sonu mu geliyor?
28-04-2018 23:12 - 19307 Okundu

Bilindiği gibi son yıllarda sedan modellere olan ilgi oldukça azaldı.Daha çok suv segmentine kayan müşterilerden dolayı sedan modellere yapılan yatırımlar azaldı. Hatta Ford, sedan modellerinin üretimlerini yavaş yavaş durduruyor ve bu modellerin yerine suv modelleri getirmeyi planlıyor.Peki Volkswagen' in bu konudaki düşüncesi nedir?

Dijital Trends' e konuşan VW Amerika patronu Hinrich Woebcken, Volkswagen' in sedan modellerden vazgeçmeyeceğini, hatta küçük otomobillere de yatırıma devam edeceklerini belirtti. Ancak suv araçlarında sektörde büyük önem kazandığını, bu nedenle de suv segmentine ayrı bir önem verdiklerinin de altını çizdi.Sedan ve küçük otomobillerden vazgeçmemelerinin ana nedeni olarak da elektrikli motorlar gösterildi.

Sedan modellerden vazgeçmeyeceğini Jetta modelini yenileyerek ve Arteon modelini tanıtarak kanıtlayan marka, önümüzdeki dönemde Passat modelini de makyajlayacak.Elektrikli sedan modeller arasında ise I.D Vizzion adı verilen bir sedan bulunuyor.Bu otomobil 664 km'ye kadar tek bir batarya ile gidebiliyor.

Türkiye'de de elektrikli araç satışına başlayacak olan Volkswagen, ticari modellerinde de elektrikli motorlara geçiş yapacaktır.Özellikle Crafter ve Caddy modellerinde elektrikli motora geçiş hem müşterileri mutlu edecek hem de doğaya salınan emisyon değerini düşürecektir.