Volvo, Elektrikli Araçlarının Fiyatlarını Düşürmeyi Düşünmüyor

Volco, Tesla'nın izinden gitmeyecek.
03-03-2023 07:28 - 19853 Okundu

İsveçli otomobil üreticisinin dördüncü çeyrek mali sonuçlarını açıkladı. Bu açıklamanın ardından konuşan CEO Jim Rowan, e-arabalarına yönelik güçlü talep olduğunu ancak fiyatları düşürmeye gerek olmadığını belirtti. Gerçekten de, Volvo, son aylarda yoğun bir sipariş almayı başardı.

Rowan, Reuters'e "Şu anda fiyat indirimi düşünmüyoruz" dedi. “(Pilli elektrikli araçlarımız) için talep, şimdiye kadar gördüğümüz en yüksek talep, bunun için de birikmiş iş var. Fiyatları düşürme gibi bir niyetimiz yok” dedi.

Tamamen elektrikli araç satışları, Volvo'nun 2022'deki toplam satışlarının yüzde 18'ini oluşturdu.

Ocak ayında Tesla, sadece Amerika Birleşik Devletleri'nde değil, aynı zamanda Avrupa ve Çin'de bazı Model 3 ve Model Y araçlarının fiyatlarını yüzde 30'a kadar düşürmüştü. Ford, fiyatları ortalama 4.500 $ düşürerek hızlı bir şekilde yanıt verdi. Çin'deki çeşitli otomobil üreticileri de elektrikli araçlarının fiyatlarını düşürdü. Ancak buna rağmen, birçok eski otomobil üreticisi mevcut fiyatlandırma stratejilerinde kararlı gibi görünüyor.

Nitekim General Motors CEO'su Mary Barra geçtiğimiz günlerde, şirketin mevcut fiyat politikasına güvendiğini ve elektrikli araçlarına yönelik talebin yüksek olduğunu belirtti. Benzer şekilde, BMW, Mercedes-Benz ve Hyundai temsilcileri de ufukta herhangi bir fiyat indirimi olmadığını doğruladı.