VW Jetta Satışları Duruyor 2018-01-22

Jetta' nın Türkiye ve Avrupa satışları durduruluyor.
22-01-2018 09:46 - 16139 Okundu

Volkswagen, yenilediği modeli Jetta' nın 2019 kasasını Avrupa' da satışa çıkarmayacak.Sadece Amerika ve Meksika pazarında yeni hali ile yer alacak olan model, Çin' de satışa çıkacak.Ancak Jetta adı ile değil Sagitar adı ile showroomlardaki yerini alacak.

Amerika' da en çok satan Alman modeli olan Jetta, 3,2 milyon  adet satış adedine ulaştı.Aynı şekilde Meksika'da da satışlar bir hayli yüksek.Fakat Avrupa' da beklenilen satış rakamlarına bir türlü ulaşılamıyor.Bu da markanın Jetta modelini piyasadan çekmesi ile sonuçlandı.Jetta yerine crossover ağırlıklı bir model geleceği de çıkan haberler arasında.

Bir diğer neden olarak ise Jetta' nın boyutlarının Passat' a yaklaşması. Passat' tan 33 mm daha kısa olan model, D segmenti satışlarını olumsuz etkileyebileceğinden, satışı durduruldu.

Bu nedenle elinde şuan Jetta modeli olanlar ya da Jetta modeli satın almak isteyenlerin biraz daha dikkatli olması gerekiyor.Sonuç olarak ellerindeki aracın bir sonraki kasası olmayacağından, satışlarda zorluk yaşayabilirler.