Yeni Alfa Romeo SUV Modeli, Audi Q3’e Rakip Olacak

Alfa Romeo, genişleyen ürün serisine iki yeni SUV eklemeyi planlıyor ve popüler Stelvio'nun ürün yelpazesini genişletiyor.Yeni Stelvio versiyonları önümüzdeki 3 yıl içinde satışa sunulacak.
27-08-2018 10:30 - 17664 Okundu

Alfa Romeo’ nun yeni 2 modeli, İtalyan markanın suv pazarındaki en güçlü kozları olacak. 2022 yılına kadar üretilmesi planlanan modeller, 400 bin yıllık satış hedefine ulaşılmada önemli bir rol oynacak.

SUV modellerinin hiiçbiri henüz adlandırılması.Ancak küçük suv modeli, büyük ihtimalle Alfa’ nın 108 yıllık tarihinin en çok satan modeli olacak.Yeni model, otomobil pazarının en hızlı büyüyen segmentinde yer alacak ve Volvo XC40, BMW X1, Audi Q3 ve Range Rover Evoque gibi modeller ile rekabet edecek.

Bebek SUV, şu anda Stelvio SUV ve Giulia sedanda kullanılan Giorgio platformunun kısaltılmış versiyonu üzerinde geliştirilecek.Şasi de ise Giulietta’ nın temelleri kullanılacak. Sonuç olarak, yeni suv modeli arkadan çekişli olacak ve dört tekerlekten çekiş seçeneği de opsiyon listesinde yer alacak.

Dizel motorları geliştirmeyi durduran Alfa Romeo artık hibrit ünitelere yatırım yapacak.Bu nedenle motor skalasında benzinli ve hibrit üniteler göreceğiz.

BÜYÜK SUV MODELİ DE GELİYOR

Bahsettiğimiz suv modellerinden büyük olanı, markanın yeni amiral gemisi olacak ve Audi Q7 ile Volvo XC90’ a rakip olacak.Büyük SUV, Alfa’nın performans odaklı hibrit motora sahip ilk modeli olabilir.Mühendisler, 32 km’ lik bir menzil ve 0-100 km/s hıza 5 saniyeden daha kısa bir süre vaad ediyorlar.

8C MODELİ DE GELİYOR

2022 yılında yollara çıkacak olan 8C, supercar sınıfında yer alacak.Ancak hibrit motor seçeneği ile satışa sunulacak.Yeni karbon fiber şasi üzerinde geliştirilecek ve çift turbo V6 motor ile güçlendirilecek.

Alfa şimdiden Honda NSX’e rakip bir model çıkartacağını duyurdu. 0-100 km/s hızlanmasını 3 saniyede tamamlamak için çalışmalar yaptığını belirten Alfa, McLaren 720S, Ferrari 488 GTB ve Lamborghini Huracan gibi modellere de rakip olacaklarını belirtti.