Yeni Cupra Coupe Suv Böyle Gözükebilir

Cupra, Seat’ ın alt markası olarak tanıtılmıştı.
06-09-2018 13:08 - 18325 Okundu

Seat’ ın yeni kurduğu markası Cupra’ nın özel bir crossover planladığını biliyorduk.Ancak, bu kadar hızlı bir ilerleme kaydedebileceğini ise tahmin etmemiştik.

İspanya’daki yayın organlarından birisi olan Autofacil, Cupra’ nın yeni suv modeline ait bir görsel yayınladı.VW tabanlı model, Cupra e-Racer prototipinden yola çıkılarak tasarlandı.

Gizemli araç, Cupra Ateca, Cupra Ibiza ve Cupra Arona’ nın yer aldığı performans ailesine giriş yapacak ilk bağımsız model olabilir.Görsele göre de araç tasarımı tamamen bitirilmiş gibi.

Henüz adlandırılmamış model, Seat'in hiçbir modelinde görmediğimiz  çok agresif bir ön bölüme sahip.Tarraco modelinde gördüğümüze benzer altıgen bir ızgara, geniş hava girişlerine sahip keskin bir tampon ve yükseğe yerleştirilmiş sis farları oldukça şık duruyor.Farların led teknolojisine sahip olduğunu düşünüyoruz.

Diğer ayırt edici unsurlar arasında heykelsi kaput, kaslı tekerlek kemerleri ve büyük iki tonlu alaşım jantlar bulunuyor. Muhtemelen yeni Cupra suv, kendinden sonra gelecek olan tüm Cupra modellerine ilham olacaktır.

Cupra’ nın yeni modelinin eğimli tavan yapısı,  coupe suv modellerinde gördüğümüz dinamik özelliklere uygun bir model olacağının sinyallerini veriyor.Dinamiklerden bahsetmişken, yeni modelin,yüksek performanslı bir hibrit  motor sistemi ile gelmesini bekliyoruz.

Cupra’nın ilk bağımsız modeli, yüksek ihtimalle MQB platformunu kullanacak. Söylentilere göre Cupra, yeni modelini 2020’ de tanıtacak.