Yeni Lada Niva, Vision Konseptini Örnek Alacak

Lada, Niva modelini yenilemeye hazırlanıyor.
31-08-2018 11:27 - 20021 Okundu

Lada’ nın sahibi olan AvtoVAZ şirketi, Renault-Nissan ortaklığında da pay sahibi.Otomotive yatırımlarına devam ettiren şirket, şimdi de yeni bir konsept tanıttı. Tanıtılan yeni konsept, 4X4 Vision adı ile Moskova Otomobil Fuarı’ndaki yerini aldı. Yeni konsept, Lada Niva’ nın önizlemesi olarak görülüyor.

Cesur ve modern tasarımı ile yeni Niva’ ya karşı heyecanımızı arttıran Vision konsepti, kaput ve çamurluklarda Niva modelini andırıyor.Bu unsurlar dışında diğer tüm detayları ile baştan yaratılan konsept,kendine has çizgilere sahip.21 inçlik büyük büyük jantlar ile gelen araç, led far teknolojisi ile donatıldı.

Teknik özellikleri açıklanmayan konsept, yeni geliştirilen bir platform üzerinde yükseldi.Dacia Duster’ ı biraz da olsa andıran Vision, Duster modeline göre biraz daha kısa. Fakat Dustar’dakinden daha uzun süspansiyonlar ve büyük çamurluklar dikkat çekiyor.

Motor seçeneğini de açıklamayan şirket, kabinde bilgi eğlence ekranı ve gösterge paneli için ayrı ekranlar kullanmış.Ayrıca çift bölgeli klima sistemi, bluetooth, hız sabitleyici gibi özellikler de bulunuyor.