Yeni MINI Modeli BMW X3 Boyutlarında Olacak

MINI, yeni bir amiral gemi modeli üretmek için kolları sıvadı.
22-06-2020 18:59 - 17954 Okundu

BMW bünyesinde yoluna devam eden MINI, Countryman ve Clubman gibi modeller ile ürün yelpazesini genişletmeye devam ediyor.

Ancak yıllar içinde müşterilerin crossover ve suv modellere akın etmeye başlaması, MINI' nin modellerine olan ilgiyi azalttı. Bu nedenle İtalyan marka, iki yeni modeller ürün gamını genişletmek istiyor. Bunlardan biri, 2024 yılında gelmesi beklenen Traveler. Countryman' in üzerinde konumlandırılacağı tahmin edilen yeni model, markanın en büyük ve en pahalı modeli olabilir. Muhtemelen de BMW' nin CLAR platformu üzerinde geliştirilecek.

Bernd Korner' in yaptığı açıklamaya göre, MINI için X3 ve X5 büyüklüğünde bir MINI hayal etmek oldukça zor.Şef aynı zamanda markanın karakterini koruyarak BMW' nin küçük suv modellerine yakın bir modelin üretilmesinin de oldukça mümkün olduğunu belirtti.

MINI aynı zamanda BMW X1'e benzer bir küçük elektrikli suv da üretmek istiyor. Bu modelin Çinli Great Wall Motors ile ortaklaşa üretileceği de söyleniyor. 2022 yılında yaklaşık 3000 çalışanlı ve yıllık 160 bin araç üretme kapasitesine sahip Zhangjigang isimli fabrikada üretilmesi bekleniyor.

Araç, yeni bir platform kullanmak yerine, birlikte geliştirilmiş bir platform kullanabilir.