Yeni Seat Arona Fiyat Açıklandı, Özellikleri Nasıl?

Yeni Seat Arona, İngiltere' de satışa sunuldu.
04-10-2017 13:17 - 18312 Okundu

Seat' ın Ateca' dan sonraki ikinci suv modeli Arona ilk olarak İngiltere' de satışa sunuluyor.Kasım ayından itibaren satışa sunulacak olan model, 16.55 Sterlin' den başlıyor.En yakın rakiplerinden Nissan Juke' tan 1000 Sterlin daha pahalı.

Arona' nın tasarımı, küçük model Ibiza kadar Ateca modelinden de yola çıkılarak elde edildi.MQB A0 platformu üzerinde geliştirdil.Aynı platform Ibiza ve VW Polo modellerinde de kullanıldı.

Ibiza modeliden 79 mm daha uzun ve 99 mm daha yüksek olan model, daha yüksek koltuk seviyesi sunuyor.Ayrıca kabin de daha havadar.Ön cam da daha dik bir konumda.400 litrelik bagaj hacmi ise Nissan Juke' tan 46 litre daha fazla.

Yeni Arona, 3 benzinli ve iki dizel motor ile gelecek.Tüm motorlarda 5 ileri, 6 ileri manuel veya 7 ileri otomatik vites bulunuyor.Motor seçenekleri 1.0 TFSI, 1.5 TFSI, 2.0 TFSI ve 1.6 TDI.

Adaptif hız sabitleme, otomatik far sistemi, otomatik silecekler, arka görüş kamerası, yorgunluk tespit sistemi ve park yardımı gibi sürücü destek sistemleri de bulunuyor.

Yeni Seat Arona, 2017 sonunda Türkiye'de satışa sunulacak.Fiyatların henüz belli olmadığı model, büyük ihtimalle 80 bin bandından başlayan fiyat etiketine sahip olacaktır.