Yerli Arabanın Şirketi Kuruldu

Üretim için gerekli olan şirket, ticari olarak hayata geçti.
01-07-2018 11:06 - 13610 Okundu

Açıklandığı günden beri herkesin merakle beklediği yerli otomobil için önemli bir adım atıldı.Daha önce hangi şirketlerin yerli otomobilin üretiminde görev yapacağı açıklanmıştı.Şimdi ise üretim için gerekli olan şirketin kurulduğu bildirildi.Üretim aşamasında en önemli adımlardan birisi olan şirket kurma böylece halledilmiş oldu.

TÜRKİYE' nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret AŞ.

Yapılan açıklamaya göre, yerli otomobil için kurulan şirketin adı "TÜRKİYE' nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret AŞ." oldu.Bu şirket üretimde olduğu kadar markalama ve konumlandırma sürüçlerinde de kullanılacak.

Kurucu ortaklardan Vestel, konu ile ilgili bir açıklama yaptı.Yapılan açıklamada;"Son yıllarda ülkenin gündeminde sıkça kendine yer bulan yerli araç üretimine ilişkin projede artık daha resmi gelişmeler yaşanan bir süreçteyiz. 20 milyon TL sermayeyle kurulan ve yerli otomobilin üretiminden sorumlu olacak şirketin %19 oranında pay ortağı olan Vestel, sermayenin 4’te 1’ini yatırdı. Kalan kısmın da 3 ay içinde ödeneceğine dair resmi bildirimde bulundu. Vestel’in toplam yatırımı süreç tamamlandığında 3 milyon 800 bin TL olacak. " dendi.

Şirketin diğer ortakları ise Turkcell ve AG Anadolu Grubu.