Yerli Otomobil TOGG' un Fiyatı Yüksek Olabilir

2022 yılı sonunda seri üretime girmesi hedefleniyor.
26-09-2021 06:13 - 21476 Okundu

Son yıllarda bizi en çok heyecanlandıran konuların başında gelen TOGG ile ilgili yeni haberler gelmeye devam ediyor. 2022' nin sonuna üretime girmesi planlanan TOGG, fiyatı konusunda da bizleri meraklandırmaya devam ediyor.

Sputnik kaynaklık bir haberde, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank' ın  “Aracın fiyatı şu andan belli değil. Şunun sözünü veriyor arkadaşlar. Araç kendi sınıfında Türkiye’deki araçlarla yarışacak bir fiyattan piyasaya çıkacak." ifadelerine yer verildi.

Bu açıklamadan yola çıkarsak, yeni TOGG' un lüks ve donanımı yüksek bir model olacağını tahmin ediyoruz. Rakiplerinin fiyat skalasını 2023 döviz kurlarına göre düşünecek olursak, en az 500-600 bin TL civarında olacaktır. Bu fiyatlar da muhtemelen piyasanın üzerinde olacaktır.Ancak bu rakamlar şimdilik tahmin olduğu için TOGG' ın gerçek fiyatı için en azından 2022 yılını beklememiz daha doğru olacaktır.

İlk olarak suv olarak gelecek olan TOGG, 2023'ten sonra sedan olarak da yollara çıkacak. Bu da fiyatların biraz daha düşmesini sağlayacaktır.