Zorunlu Trafik Sigortası Tavan Fiyat Uygulamasında Son Dakika 2017-05-15

Trafik sigortasındaki uygulamanın tarihi uzatılabilir.
15-05-2017 07:56 - 18400 Okundu

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, zorunlu trafik sigortası ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada tavan fiyat uygulamasının 31 Aralık 2017 tarihine kadar değil, 12 Nisan 2018 gününe kadar devam etmesi gerektiği konusuna dikkat çekildi.

Bilindiği  gibi 12 Nisan 2017' den sonra trafik sigortasında tavan fiyat uygulamasına geçilmiş ve bu tarihten sonra araçlarını sigortalatanlar daha ucuz bir fiyattan yararlanmıştı.Fakat 12 Nisan' dan önce sigorta yapanlar ise bu uygulamadan yararlanamamıştı.Bu haksızlığın önüne geçmek için de trafik sigortasındaki tavan fiyat uygulamasının 12 Nisan 2018 tarihine kadar sürdürülmesi isteniyor.

Yapılan açıklamada ayrıca, zorunlu trafik sigortasının kaç taksitle yapılması gerektiğinin de Hazine Müşteşarlığı tarafından açığa kavuşturulması istendi.

Söz konusu uygulamadaki sorunların kalıcı olarak çözüme kavuşturulmasına ihtiyaç olduğunu vurgulayan Bendevi Palandöken, yaptığı açıklamada:

"Tavan fiyat uygulaması sona erdiğinde sigorta şirketlerinin, bu dönemdeki zararlarını telafi etmeye çalışacaklarından ve fiyatlarda astronomik bir artış yapacaklarından endişe ediyoruz. Sorunun kalıcı olarak çözüme kavuşturulması için tüm taraflar bir araya gelmeli ve ülkemiz için en uygun sistemin kurulması için uygun zemin hazırlanmalı. Zorunlu ve kasko sigortada artık bir orta yol bulunmalı veya sigortayı devlet yapmalı" dedi.