1927 Adet Üretilen Yeni Volvo XC90 First Edition' a Online Satış

Volvo sadece 1927 adet ürettiği XC90' ı sadece internet üzerinden satışını yapacağını duyurdu.
01-09-2014 13:55 - 14511 Okundu

1927 adetlik sınırlı sayıdaki Yeni Volvo XC9 First Edition sadece online olarak satın alınabilecek. Yeni Volvo XC90′ın ilk serisi olan bu 1927 adet otomobil, Volvo’nun 87 yıl önceki kuruluşunu kutluyor.

Volvo Cars, bugün Stockholm’de lansmanı gerçekleştirilen, 2015 Volvo XC90′ın sınırlı sayıdaki XC90 First Edition serisini pazara sunuyor. Her biri ayrı ayrı numaralanan 1927 adet otomobil, hem Volvo’nun kuruluş senesini kutluyor, hem de ilk kez, sadece online olarak www.volvocars.com üzerinden satın alınabilecek.

Online site, 3 Eylül, Saat 16.00 (CET) itibariyle satışa açılacak.

Volvo Cars Pazarlama, Satış ve Müşteri Hizmetleri Kıdemli Başkan Yardımcısı Alain Visser, “Dünyanın en iyi SUV’una sahip olacak ilk kişiler arasında olmak isteyenlerin hızlı davranması gerekiyor. Yeni Volvo XC90′a gösterilen büyük ilgi, First Edition’ın çok hızlı satılacağını gösteriyor” diyor.

Yeni Volvo XC90 First Edition’ın sadece online olarak satılıyor olması, Volvo Cars’ın pazarlama aktivitelerine ve sıra dışı kişisel hizmet anlayışına getirdiği yenilenmiş yaklaşımının sadece bir örneğini oluşturuyor.

Visser, “Biz, Volvo sahibi olma, satın alma ve alışveriş yapma süreçlerini kolaylaştıran bir ekosistem yaratıyoruz” diyor. “Ayrıca yeni XC90’ın tanıtımını küresel olarak uygulayacağımız, yeni sıra dışı müşteri deneyimi anlayışımızı tanıtmak için mükemmel bir platform olarak görüyoruz” diye ekliyor.

Yüksek Donanımlı

Dış sacları her biri ayrı ayrı numaralanmış ve bagaj kapaklarında özel birer işarete sahip Yeni Volvo XC90 First Edition, markanın yeni geliştirdiği dört silindirli Drive-E aktarma organlarına sahip yüksek performanslı dizel ya da benzinli motorlar taşıyor.

Çift turbolu dizel motor D5, 225 hp güç ve 470 Nm tork üretirken, dört tekerden çekişli, kompresörlü turbo motor T6 ise 320 hp güç ve maksimum 400 Nm tork sağlıyor. Her iki motora da yumuşak geçişli 8 ileri otomatik şanzıman eşlik ediyor.

Elektronik olarak kontrol edilen havalı süspansiyon sisteminde, sürücünün kendi zevkine göre kişiselleştirebildiği bir mod da dâhil olmak üzere, beş farklı mod seçeneği bulunuyor.

Siyah dış görünüm ve amber rengi deri koltuklar

Onyx Siyahı renkte dış görünüm ve 8 kollu, 21 inç jantlar, amber rengi Napa deri koltuklar, kömür rengi deri ön panel ve çizgili ceviz kaplamalardan oluşan bir iç tasarım ile kombine ediliyor.

Otomatik olarak ayarlanabilen ön koltuklar havalandırma özelliğine sahip. İkinci sıranın dış koltukları ısıtmalı ve üçüncü sıradaki iki koltuk da otomatik olarak ayarlanabiliyor.

Merkezde bulunan tablet benzeri dokunmatik ekran yeni XC90′ın en çarpıcı özelliklerinden birini oluşturuyor. Tamamen yeni bir araç içi kontrol sisteminin kalbini oluşturan bu ekran hiçbir buton içermiyor ve sürücülere araç kontrolü ve bir dizi internet tabanlı ürün ve hizmete erişmek için tamamen yeni bir yol sunuyor.

Bowers & Wilkins ses sistemi, 19 hoparlör, 1400 watt’lık D sınıfı bir amfi, bir otomobile entegre edilmiş ilk hava soğutmalı subwoofer ve dünya standartlarında bir canlı performans deneyimi hissettiren son sistem bir ses işleme yazılımına sahip.

En kapsamlı standart güvenlik paketi

Yeni Volvo XC90, otomotiv endüstrisinde yer alan en kapsamlı ve teknolojik olarak en üst seviyedeki standart güvenlik paketini sunuyor. Pakette her biri dünyada bir ilk olma özelliği taşıyan iki güvenlik teknolojisi yer alıyor: Yoldan çıkma koruma paketi ve çarpışma anında otomatik fren özelliği.

Volvo Cars’ın tüm otomatik frenleme fonksiyonlarını kapsayan City Safety-Şehirde Güvenlik Sistemi de yeni XC90’da standart olarak yer alıyor. Sistem, şimdi hem gündüz, hem de gece, otomobilin önündeki araçları, bisikletlileri ve yayaları kapsıyor.