2015 Model Corsa Opel Türkiye' ye Geliyor

Opel' in Türkiye' de tercih edilen araçlarından biri olan Corsa' nın 2015 modeli şubat ayında satış noktalarındaki yerini alacak.
29-10-2014 13:33 - 20427 Okundu

B Segmentinin kıyasıya rekabetine yeni soluk getirecek 2015 Opel Corsa, çok sıkı rakiplerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Ülkemizde kasım ayında satışa sunulacak yeni i20, hali hazırda satılan modellerden makyajlanan Polo, Fiesta ve 2015'in mart ayında Türkiye yollardaki yerini alacak yeni Fabia gibi modellerle pastanın en büyük dilimini almak için savaşacak yeni Corsa, 1.0 litrelik 115 HP güç ve 170 Nm tork üreten benzinli motorla rakiplerinde olan önemli bir eksiğini de tamamlıyor.

1982 yılında satışa çıktığından bu yana yaklaşık 12 milyon adetlik satışıyla markanın en çok satan otomobillerinden Corsa, beşinci neslinde markanın stil sahibi ufaklığı Adam ile benzer tasarım detaylarını paylaşıyor. Selefine göre, uzunluğu 3 mm arttırılan B segmenti temsilcisinin daha keskin hatları ve ön bölümdeki geniş ızgarası dikkat çekerken, modelde beklendiği gibi LED teknolojili aydınlatma grubu yer alıyor. Kaputun üzerindeki U şeklinde belirgin hatlar otomobile daha iddialı ve dinamik bir görünüm kazandırırken, arkada ise yeni stoplar göze çarpıyor. Ayrıca yine arka bölümde enine doğru uzanan çizgiler Yeni Corsa'nın geniş görünmesini sağlıyor.

GM tasarımcılarının özel olarak üzerinde durduğu iç mekânda ise birçok yenilik dikkat çekiyor. Selefine göre, daha stil sahibi ve sofistike görünen kabin, 7 inç boyutundaki Intellilink multimedya sistemiyle teknolojik iddiasını ortaya koyuyor. Ayrıca ısıtmalı ön koltuklar, direksiyon simidi ve ön cama ek olarak, geniş panaromik cam tavan seçenekler arasında yer alıyor. Yeni Corsa'da güvenlik de bir kenara atılmamış elbette, araçta Kör Nokta Uyarı Sistemi, Uzun Far Asistanı, bi-xenon farlar, Geri Görüş Kamerası ve Şerit Takip Sistemi gibi özellikler sunuluyor.

Essentia, Enjoy, Color Edition ve Sport donanım seçenekleriyle Türkiye'ye gelecek Yeni Corsa'nın kaputunun altında ise üç silindirli 1.0 litre 115 HP'lik motor altı ileri manuel şanzımanla, 1.2 litrelik 70 HP'lik ünite yine manuel olarak alınırken, 1.4 litre 90 HP'lik motor manuel ve otomatik şanzıman seçeneğiyle birlikte satılacak.

Dizel cephesinde ise 1.3 litrelik CDTi motor, 75 ve 95 HP olmak üzere iki farklı güç seçeneğiyle birlikte sunulacak. Opel'in geliştirdiği üçüncü nesil otomatikleştirilmiş beş vitesli manuel şanzıman Easytronic 3.0 ilk kez Yeni Corsa'da 1.3 dizel motorda 2015 yılının ortasından itibaren sunulacak.