2015 Model Hyundai i20′nin Teknik Özellikleri

Yeni iç ve diş dizaynı ile dikkatleri üzerine geçen i20' nin teknik özellikleri resmiyete kavuştu.
04-04-2015 12:42 - 22845 Okundu

Renkli, konforlu ve yüksek kaliteli malzemeler kullanılarak üretilen iç mekan, tamamen sürücü odaklı olarak hazırlanmış. Modern görüntüsünü çift renkli döşemelerine ve kokpitine borçlu olan 2015 Hyundai i20, aynı zamanda geniş saklama gözleriyle de segmentindeki en iyi değerlere imzasını atıyor. Kabindeki bir çok parçada kullanılan birinci sınıf Termal Olefin Plastik sayesinde yumuşak bir dolgu edildiği açıklanıyor. Hem kokpit, hem de kapı içi döşemelerde kullanılan bu özel materyalle birlikte daha elit bir iç mekan sunan 2015 Hyundai i20 sportif dış tasarımıyla uyumluluğu da tamamlanmış oluyor.

Koltuklarda kullanılan rafine dikişlerle birlikte kalite hissi artırılırken, aynı zamanda kısa ve uzun süreli yolculuklarda üstün konfor sunması için alt yapısı da özel olarak geliştirilmiş. Döşeme renkleriyle de fark yaratan 2015 Hyundai i20, dışardan bakıldığında bile ne kadar ferah olduğunu hissettirebiliyor.
2015 Hyundai i20, iç mekanda toplam dört farklı renge sahip döşemeyle sunulacak. Elegant Bej, Mavi-Gri, Kahve ve Gri olarak sunulan döşeme renkleri sayesinde kendine özgü karakterler yaratan otomobil, komple açılan cam tavanıyla da oldukça özel bir yaşam tarzı önermiş oluyor. İç mekan genişliğiyle segmentinin en ferah otomobillerinden biri olan 2015 Hyundai i20, arkada üç yetişkinin rahatlıkla oturabilmesine olanak sağlıyor. Önde oturanlar da daha rahat baş, bacak ve diz mesafesiyle birlikte keyifli sürüşler yapabilecek. Renkli kokpit ve koltuklara ek olarak, estetik kapı kolları da iç mekan genişliğini vurguluyor.

Hyundai’nin ergonomi mühendisleri, daha temiz ve verimli bir kabin yaratmak amacıyla ses, ısıtma ve orta konsol gibi fonksiyonel ve kolay kullanımlı donanımlar üzerinde çalışarak kullanıcılara mümkün olduğunca en iyi kaliteyi sunmayı hedeflemişler. Böylelikle rakiplerinden çok daha geniş olan 2015 Hyundai i20, kendinden daha üst sınıftaki araçlara da gözdağı vermiş oluyor.

2015 Yeni i20 Hyundai Fiyat Listesi İçin Tıklayınız

Yüksek donanım seviyesiyle donatılan 2015 Hyundai i20′nin en büyük yeniliği ise rakiplerinde olmayan komple cam tavanı ve yine sınıfın en geniş iç mekanı olacak. Yukarı doğru yarım açılabilen cam tavan, istendiği zaman arkaya doğru kayarak komple açılabiliyor. Doğal ışık ve temiz havayı kabine dolduran cam tavanın yanı sıra entegre arka görüş kamerası ve ön LED aydınlatmalar da yeni nesil otomobilin en belirgin özellikleri arasında yer alıyor.

Oldukça modern çizgilerle ve dikkat çekici ayrıntılarla hazırlanan yeni tasarımla birlikte 2015 Hyundai i20′nin uzun ön kaputu ve güçlü duruşu ön plana çıkıyor. Sade ve anlaşılır bir dizayna sahip olan gövdede özellikle profildeki çizgiler ve koyu renkli C-sütunu ayrı bir görünüm sunuyor ve aracın uzun boyutlarını vurguluyor. Eskisine oranla daha oval ve daha karakteristik bir arka görünüme kavuşan i20, böylelikle ön kısımdaki zarafetini arkada da destekliyor. Ön tasarımda Hyundai’ye özgü altıgen ızgara ve hemen üstünde farların arasında yer alan şerit de çok dikkat çekiyor. Aracın gövdesinde yüzde 42 oranında hafifletilmiş çelik kullanılırken, ayrıca B ve C sütunlarına yerleştirilen barlar sayesinde de yüzde 81 burulma sertliğine sahip.

Yüksek teknolojisi, konfor artırıcı özellikleri ve rakiplerine göre daha rafine iç mekan tasarımıyla sınıfının lideri olmaya hazırlanan 2015 Hyundai i20, kullanıcılarına önemli ayrıcalıklar sunacak. Yeni bir platform geliştirilerek üretilen Hyundai i20, 4035 mm uzunluğa sahip ve ayrıca 2570 mm’lik dingil mesafesi sunuyor. Selefinden 45 mm daha uzun olan 2015 Hyundai i20, beş yetişkin yolcunun rahatlıkla seyahat etmesine imkan tanıyor. 2015 Hyundai i20′de yer alan saklama bölmeleri de kullanışlılığı artırıyor. Ön ve arka diz mesafesi ise toplam 1892 mm olan otomobil, genişlik ve ferahlık bakımından rakiplerinden üstün. Buna ek olarak 2015 Hyundai i20, eskisine oranla yüzde 10 daha fazla hacimle 326 litrelik bagaja sahip. Yeni i20, arka koltuklar yatırıldığında toplam 1042 litrelik hacme ulaşan bagajıyla dikkatleri üzerine topluyor.

2015 Hyundai i20′de kullanılacak benzinli motorlar

- 1.25 litre dört silindirli 75PS 5-ileri manuel
- 1.25 litre dört silindirli 84PS 5-ileri manuel
- 1.4 litre dört silindirli 100PS 6-ileri manuel veya 4-ileri otomatik

2015 Hyundai i20′de kullanılacak dizel motorlar

- 1.1 litre üç silindirli 75PS / 180 Nm 6-ileri manuel
- 1.4 litre dört silindirli 90PS / 240 Nm 6-ileri manuel