2015 Renault Kadjar Tanıtılıyor

Renault, Cenevre Fuarı'nda Yeni Crossover Modeli Kadjar'ın Dünya Prömiyerini gerçekleştiriyor...
03-03-2015 11:52 - 22503 Okundu

Renault’nun yepyeni crossover modeli Kadjar, Cenevre Otomobil Fuarı’nda dünya prömiyeri ile otomobilseverlerle buluşuyor. Captur ve Koleos arasındaki boşluğa yerleşen Kadjar, Renault’nun uluslararası büyümesine ivme kazandıracak C-Crossover bir otomobil.

 Kadjar aynı zamanda 2016 yılında dünyanın lider otomobil pazarı konumundaki Çin’de üretilecek ilk Renault otomobili unvanını taşıyacak. 2014 yılında Çin’deki toplam araç satışı 22 milyon adedi aştı; bu rakamın yüzde 26’sı crossover’lardan oluşuyor.

Renault-Nissan İttifakı’nın CMF C/D platformu üzerinde yükselen Kadjar, İttifak’ın crossover segmentindeki uzmanlığını yansıtıyor. 4x2 veya 4x4 vites kutusu ile sunulan Kadjar, Energy serisi motorlarla donatıldı. Kadjar, iki dizel ve bir benzinli motor ile sunuluyor: Energy dCi 110 (99g/km ile segmentinin en düşük CO2 emisyonu), Energy dCi 130 dizel motorlar ve Energy TCe 130 benzinli.

Kadjar’da R-Link 2 sayesinde üst düzey internet bağlantısı sunuluyor.

Kadjar bu yazın başında Avrupa ve Türkiye’de satışa sunuluyor olacak.


 
ZOE’ye uzatılmış menzil imkanı veren R 240 elektrik motoru da Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergileniyor. Böylece ZOE ilave 30km ile sınıfının en iyi menziline sahip oldu.
 Yeni Espace, Nisan ayında satışa çıkmadan önce Cenevre’de bir kez daha sergileniyor. Yeni Espace Multi-Sense® sistemi, 4Control® teknolojisi sayesinde eşsiz bir çeviklik ve kontrol hissinin yanı sıra yüzde 20 daha az yakıt tüketimi ve CO2 emisyonu sunuyor.

 Renault standında sergilenen Clio R.S. 220 EDC Trophy de, Megane R.S. Trophy’de olduğu gibi yüksek performans sunuyor ve Renault Sport mühendislerinin tutkusunu yansıtan limited-edition serileri arasındaki yerini alıyor.
Renault ayrıca Cenevre Fuarı’nda markanın yeni imzasını tanıtıyor. Yeni “Renault, passion for life” imzasının lansmanı, yeni modellerle markanın imajına dinamizm kazandıran süreçte yeni bir adımı temsil ediyor. Renault logosu da markanın bu yeni ruhunu daha iyi yansıtmak üzere modernize edilerek yenilendi.