2015 Volvo XC90 Güvenlik Özellikleri

Volvo XC90 2015,dünyanın en güvenlikli modellerinden biri olarak görülüyor.
17-03-2015 14:01 - 18305 Okundu

Volvo,XC90 modeli ile Suv segmentine yeni bir soluk getirerek,opsiyon olarak sunulan güvenlik donanımların çoğunu standart olarak müşterilerine sunuyor.Dünyada bir ilk olarak bunu gerçekleştiren Volvo,yoldan çıkma koruma paketi ve çarpışma anında otomatik fren sistemini de ilk defa XC90'da kullandı.

Sürüş esnasında yoldan çıkma gibi bir problem yaşandığında,ön emniyet kemerleri yolcuların posizyonunu sabitlemek için devreye giriyor.Böylece eklemler üzerinde ve omurgalarda medyana gelecek hasarları en aza indiriliyor.

Bir diğer özellik olarak acil frenleme sistemini de XC90'da yer veren Volvo,bu sistem ile gece yada gündüz farketmeden,aracın önünden geçen araçları,yayaları ve hayvanları fark ediyor ve kazaların önüne geçiliyor.

Çarpma tehlikelerinin olduğu durumlarda ise,xc90 ilk olarak flaşörleri yakıyor, daha sonra emniyet kemerleri yolcuların pozisyonuna göre sıkıştılıyor ve frenleme sistemi devreye giriyor.

Groundbreaking rollover prevention and protection adı verilen bir başka güvenlik sistemi ile ise aracın devrilme riski varsa,araç bunu dikkate alarak frenleri,motorun torkunu ve çekişin hangi tekerlekten yapılacağını hesaplıyor.Böylece aracın devrilme riski en aza indiriliyor.

Ayrıca Volvo XC90'da;kör nokta bilgi sistemi,trafik desteği,genişletilmiş yol işareti bilgisi gibi güvenlik sistemileri bulunuyor.