2015 Volvo XC90'nın Havası Daha Temiz

2015 Volvo XC90 sahiplerine Multi-filtre ile %70 oranında daha temiz bir hava sağlıyor.
20-02-2015 13:52 - 18622 Okundu

Volvo, kabin içerisindeki hava kalitesini artiran yeni geliştirmiş olduğu multi-filtre teknolojisini tanıttı.

Sektördeki muadillerine göre daha geniş ölçüleri ve daha verimli sonuçlara sahip olan filtre sayesinde, ikinci nesil XC90`ın kullanıcılarına sunmuş olduğu hava kalitesi artık daha yüksek. Volvo`nun SPA platformu için özel olarak geliştirdiği, türevlerine göre çok daha fazla polen ve partikülü yakalayabilen bu filtre ilk kez XC90`da kullanılacak.

İsveçli otomobil firması yapmış olduğu çalışmalar sonrasında 0.4 μm`ye kadar olan “ince tozların” multi-filtre sayesinde %70 oranında azaltıldığını açıkladı. Ayrıca bu filtrenin Interior Air Quality System adlı düzende sadece bir eleman olduğunu, sağlığa zararlı bir madde farkedildiği anda hava girişlerinin otomatik olarak kapatıldığını belirtti.

 

Biraz daha konuyu detaylandırmak gerekirse, 2015 model XC90`larda sürücü uzaktan kumanda kullanarak 60 saniye içerisinde arabasını havalandırabilme imkanina sahip. Bütün bunlara ek olarak, Volvo Cars Nose Team bünyelerinde bulunan modellerin iç kabin malzemelerine ait olan her bir parçayı daha az toksik özellik gösterecek şekilde tasarladıklarını ve mevcut kokularının normal yada sert olup olmadığına dikkat ettiklerini söyledi.

Son olarak, yeni XC90 güneş simulasyon testine tabi tutularak kabin ısısının 65°C`ye ulaştığı sıralarda oluşması beklenen “toplam uçuçu organik bileşen” emisyonları ve aldehit değerleri tespit edilecek.

2015 Volvo XC90 Fiyat Listesini Görmek İçin Tıklayınız