2018 Hyundai Nexo Özellikleri Açıklandı, Fiyatı Ne Kadar?

Hyundai, Nexo olarak adlandırılan yeni yakıt hücresi aracını CES' te tanıttı.
09-01-2018 12:00 - 19997 Okundu

Los Vegas' ta düzenlenen Tükeciti Elektroniği Fuarı'nda yeni bir konsept daha örtüsünü kaldırdı. Hyundai' nin yeni yakıt hücreli konsepti Nexo, suv kasa ile görücüye çıktı.

Hyundai' nin teknolojik amiral gemisi olarak nitelendirilen Nexo, 2025 yılına kadar üretilecke olan 18 öevreci modelin önizlemesi niteliğinde. Neredeyse tüm teknolojiler bu konseptten alınacak ve geliştirilecek.

2018 Nexo, bazı pazarlarda bu yılın ortalarından sonra satışa çıkacak.Yeni model, çevre görüntüleme kameraları kullanacak ve bu kameralar yeni sürücü yardım teknolojileri ile entegre edilecek.Yaz aynalar olmayacak ve aynaların yerine kullanılan kameralar, görüntüyü içerideki ekrana yansıtacak.

Nexo, Lane Following Assist'i sunacak ilk Hyundai modeli olacak.Şirket, modelin yol şeritlerine otomatik olarak odanlandığını ve yönünü ayarlayabildiğini belirtiyor. Bir diğer dikkat çekici özellik, Nexo, hızını otomatik ayarlayarak ve harita verilerini kullanarak Otoban Sürüş sistemini devreye sokabiliyor.

Bu özelliklerden etkilenmeyen için Uzaktan Park Yardımı'ndan söz edelim. Aracınızın dışından aracınızı park edebilecek ve kapının açılmadığı durumlarda artık zorlanmayacaksınız.Ancak şirket bu sistemin detaylarını henüz açıklamadı.

Performans hakkında konuşan Hyundai, Nexo'nun 160 hp  ve 394 Nm tork üreten bir elektrik motoruna sahip olduğunu söyledi.0-100 km/s hıza 9,5 saniyede ulaşılabiliyor ve 595 km menzile kadar tek şarj ile gidebiliyor.

Bu konseptin üretim versiyonu sene içinde tanıtılacak.Fiyatlar da önümüzdeki aylarda açıklanacaktır.Ancak böyle bir modelin Türkiye' de 140 bin TL' den ucuz olacağını tahmin etmiyor.