2019 Toyota Prius Özellikleri Açıklandı, Artık 4X4 Olarak Yollarda

Toyota, hibrit aracı Prius' u makyajladı.
28-11-2018 07:52 - 22263 Okundu

Toyota Prius satışları Amerika Birleşik Devletler başta olmak üzere tüm pazarlarda düşüyor.Otomobil üreticisi de Los Angeles Auto Show'da 2019 Prius' u tanıtarak satışları yeniden arttırmaya çalışıyor.

En büyük değişiklik, neredeyse sadece Japonya'da mevcut olan dört tekerlekten çekiş sisteminin elektrikli motora eklenmesi diyebiliriz.Bu sistem için Yeni Prius'un arka tekerleklerine 69 km/s hıza kadar hız sağlayan ek bir elektrikli motor konuldu.

Elektrik motoru, soğuk havalarda daha iyi bir performans sağlamak için tasarlanan yeni geliştirilmiş bir Nikel-Metal Hidrit pil ile güçlendirilmiştir.Bataryayı arka koltuğun altına sığdırmayı başaran Toyota, bagajda hala 1854 litrelik depolama alanı sunabiliyor.

Tasarımda da ufak değişiklikler yapan Toyota,  yeni bir ön tampon ve yeniden düzenlenmiş farlar ile güncellenme gerçekleştirmiş.Model ayrıca revize edilmiş bir direksiyon simidi ve Supersonic Red ile Electric Storm Blue olarak adlandırılan iki yeni dış renk seçeneği ile geldi.

Tüm 2019 Prius  modelleri için Toyota Safety Sense P paketinde sunulan sürücü destek sistemleri standart olarak verilecek.Yaya tespitli ön çarpışma sistemi, şerit takip sistemi, otomatik uzun huzmeli farlar ve cruise control gibi özellikler bu paketin içinde yer alıyor.