2019 VW Golf R Böyle Gözükebilir 2018-06-04

Volkswagen, bugüne kadar üretilen en "extrem" Golf modelini üretmek için kolları sıvadı.Yeni Golf R, farklı tasarımı ve 4WD sistemi ile yüksek bir performans sunacak.
03-06-2018 21:26 - 17773 Okundu

Volkswagen tarafından "çok yönlü otomobil" olarak tanımlanan yeni Mk8 Golf, önümüzdeki yıl satışa çıkacak.Avrupa'da satış sıkıntısı çekmeyen model, yüksek performanslı R versiyonu ile segmentindeki yerini güçlendirmek istiyor.Yeni Volkswagen Golf R, Honda, Mercedes ve Audi gibi markaların yüksek performanslı hatchbackleri ile rekabet edecek.

Yeni Golf R' ın özellikleri henüz onaylanmadı ancak 400 bhp olacağı yönünde raporlar yayınlandı.Kaputun altında 2.0 litrelik dört silindirli bir turbo motor görev yapacak.Ayrıca bu ünite, VW' in 4MOTION dört tekerlekten çekiş sistemi ve 7 ileri otomatik şanzımanı ile kombine edilecek.

Yüksek performansı, agresif bir tasarım ile tamamlayacak olan Volkswagen,  daha agresif tamponlar, dörtlü egzoz çıkışları  ve daha fazla karbon fiber ile kullanacak.

R AİLESİ GENİŞLETİLECEK

Volkswagen, Golf R modelinin yanında R ailesini genişletmek için de çalışmalar yapıyor. R ailesinde T-Roc R, Tiguan R gibi modeller de yer alacak.Bu modeller Audi' nin SQ2 ve SQ5 modelleri ile rekabet edecekler.

I.D AİLESİ DE GELİYOR

R modellerine olan yatırımların ardından tüm dikkatini I.D elektrikli model ailesine çevirecek olan Volkswagen, önümüzdeki yıllarda mevcut modellerini de elektrikli motorlar ile yollara çıkartacak.