2020 Honda Civic Hatchback Sport Yorum-Değerlendirme, Test Sürüşü, Fiyat Listesi

Yeni Honda Civic Hathback’ i sizler için değerlendirdik.
09-03-2020 12:21 - 18057 Okundu

Honda’ nın yenilenen modeli Civic Hatchback, 186 bin TL’ den başlayan fiyatlar ile satışa sunuluyor. Sport+ versiyonun fiyatı ise 204 bin TL olarak açıklandı.

Honda Civic Sport, tasarım olarak hot hatchback gibi görünen , ancak performans olarak çok fazla vaadi olmayan bir model olarak karşımıza çıkıyor. Yaıkışıklı bir ailes arabası satın almak isteyenler için tercih edilen Honda Civic Sport , performans isteyenler için ise yeterli olmayabilir. Bu versiyonu Type R’ ın biraz daha light versiyonu gibi düşünebilirsiniz.

186 bin TL’ den başlayan fiyatlar ile showroomlarda yer alan model, artık adatif amortisörlere ve ısıtmalı koltuklara sahip. Ayrıca daha kapsamlı güvenlik sistemi paketi bulunuyor.

Parklak siyah 17 inçlik alaşım jantlar, daha agresif bir gövde kiti, küçük yeni bir arka spoyler ve spor süslemeler de Sport paketinin özellikleri arasında yer alıyor. Ancak bu paketi Type R ile karşılaştırmamak gerekiyor. Çünkü Type R’ ın kendine özgü özellikleri bulunuyor.

Daha önce olduğu gibi, Civic Sport  sadece bir motor seçeneği ile sunuluyor. 1.5 litrelik benzinli.Her zamanki gibi ön tekerleklere güç gönderen CVT şanzıman ile kombine ediliyor.

Motor, 182 hp gücünde ve 220 nm tork üretebiliyor. Aracın maksimum hızı 200 km/s. 0-100 m/s hızlanması ise 8,3 saniye sürüyor.

CVT şanzıman selefine göre daha iyi yakıt ekonomisi sunuyor. Ayrıca emisyon değeri de daha düşük. Bu vites teknolojisi ile hızlanma oldukça iyi gerçekleşiyor. Kabin yalıtımı daha iyi hale getirildi. Bu nedenle motor gürültüsü veya şanzıman sesi neredeyse kabine hiç gelmiyor.

Yeni Civic HB’ nin sürüş konforu da iyileştirilmiş. Özellikle adaptif amortisörler gevşetilmiş olması sürüş konforunu ikiye katlıyor. Ancak buna rağmen engebeli yollarda sarsıntılar oldukça fazla hissediliyor. Fakat şehiriçindeki yollarda sınıfının en rahat otomobillerinden biri denebilir.

2020 Honda Civic HB Alınır mı?

Bu modelin en yakın rakiplerinden Ford Focus ST Line, Türkiye’de 213 bin TL’ den satışa sunuluyor.Focus kadar iyi bir sürüş sunmasa da tercih edilebilir duruyor. Üstelik Civic daha fazla yolcu ve bagaj alanı sunuyor. 

Daha iyi sürüş konforu yerine tarz bir araç tercih ediyorsanız Focus veya Seat Leon   yerine Civic Sport sağlam bir tercih olabilir. 

1.5L Sport Otomatik Benzin 188.600 TL

1.5L Sport+ Otomatik Benzin 204.700 TL