2020 Kia Soul Özellikleri ve Motor Seçenekleri Açıklandı

Kia, yeni modellerinde elektrikli motor kullanmaya başladı.
03-12-2018 08:03 - 21327 Okundu

Los Angeles Fuarı'nda yeni modeller tanıtılmaya devam ediliyor.Güney Kore temsilcisi Kia da yeni modellerinden Soul' u bu fuarda tanıttı. Tasarım olarak selefine benzer çizgilere sahip olan model, bazı farklılıklara da sahip.

Ön tamponda ve ince far düzeninde siyah detaylara ağırlık veren Kia, ızgarayı da biraz daha genişletmiş.Ayrıca gündüz farları da oldukça şık duruyor. Arka bölümde yapılan güncelleme de selefine göre daha modern bir hal almış. Farlar ve Soul amblemi üzerinde yenileme yapan Kia, bu amblemi C sütununa kadar uzatmış.

MOTOR SEÇENEKLERİ

Kia, yeni Soul' da farklı motor seçeneklerine yer veriyor.2.0 litrelik ünitede 147 hp güç ve 178 nm tork üreten bir performansa sahip olan 2020 Kia Soul, bu ünitede 6 ileri manuel şanzıman veya IVT şanzıman ile tercih edilebiliyor.

Performansı daha yüksek bir Soul isteyenler ise 1.6 litrelik dört silindirli üniteyi satın alabilecekler.Bu ünite 7 ileri otomatik vites ile 201 hp güce ve 264 nm torka kadar çıkabiliyor.

0 emisyonlu bir Soul tercih edenler ise 64 kwh' lik batarya ile güçlendirilen hibrit versiyonu satına alabilecekler. Bu ünite de yine 201 hp güç üretiyor.Aracın menzil mesafesi ise henüz açıklanmadı.Eco, Comfort, Sport ve Eco+ adı verilen 4 farklı sürüş modu sunan Kia Hibrit, bu sürüş seçeneklerinin her birinde güç çıkışı, rejeneratif frenleme, klima ve ısıtma ayarları otomatik olarak yapılandırıyor.

KABİN ÖZELLİKLERİ

10.25 inçlik dokunmatik HD ekran ile sürücüyü karşılayan 2020 Soul, geri görüş kamerası, Android Auto, Apple CarPlay, Bluetooth gibi özellikler de sunuyor. Ayrıca 640 wattlık Harman Kardon ses sistemi de yer alıyor.

Güvenlik özellikleri arasında ise İleri Çarpışmadan Kaçınma, Şeritte Tutma Yardımı, Şerit Değiştirme Asistanı, Sürücü Dikkat Uyarısı, Kör Nokta Çarpışma Uyarısı, Arka Çapraz Çarpışma Uyarısı ve Akıllı Hız Sabitleyici gibi donanımlar yer alıyor.