2020 Range Rover Evoque Özellikleri Açıklandı, Fiyat Listesi

7 buçuk yıl aranın ardından ikinci nesil Evoque örtüsünü kaldırdı.
23-11-2018 09:39 - 15571 Okundu

Yaklaşık 8 sene önce piyasaya sürülen Evoque, 2020 model yılı için yenilendi.Ancak yeni Evoque’ un 8 sene önceki haline bazeri bir benzerliği bulunuyor.

Land Rover, 2019 Evoque’ u tasarlarkan, mevcut modelin sportif tasarımı almak yerine aşina olduğıumuz temek şekli korumuş.Yandan bakıldığında, Yeni Evoque’ un selefi ile neredeyse aynı olduğu görülüyor.Ancak bunun kötü bir durum olduğunu düşünmüyoruz.

Evoque'un şekli pek fazla değişmezken, ikinci kuşağında önemli ölçüde farklarda bulunuyor.Ön bölümde, Velar modelinde gördüğümüz far ön ızgara ve ince far tasarımı kullanılmış.Yine büyük kardeşinde olduğu gibi ön hava girişleri de yer alıyor.Bu nedenle yolda giderken gördüğünüz aracın Velar mı yoksa Yeni Evoque mu olduğunu anlamayabilirsiiz.

İkinci nesil Evoque'un arka fasyası hakkında da aynı şey söylenebilir. İnce stop lambaları nedeniyle Velar'a çok benziyor.Kısa arka çıkıntı bu aracın biraz daha iyi görünmesini sağlıyor.

PLATFORM VE MOTORLAR

Yeni bir platform kullanmayan Evoque,  D8 mimarisinin güncel bir versiyonu üzerinde geliştirildi.Sonuç olarak, otomobil üreticisinin Ingenium dört silindirli benzinli ve dizel motor yelpazesi devam ediyor. Benzinli motorlar 237 bg ile 296 bg arasındayken , 2.0 litrelik dizel motorların gücü 148 bg ile 237 bg arasında değişiyor.ZF’nin dokuz vitesli otomatik şanzımanı, çoğu motor için tek seçenek olacak ancak tek dizel seçenek için altı ileri manuel bir vites seçeneği de  sunulacak.

Yaklaşık 12 ay sonra, plug-in hibrit model piyasaya çıkacak ve Land Rover tarafından kullanılan ilk örnek olacak.

KABİN NASIL?

Tamamen yeni bir direksiyon simidi, yeni dijital gösterge paneli, geniş bir bilgi-eğlence ekranı ile klima ve müzik sisteminin kullanılabileceği ikinnci bir dokunmatik ekran da yer alıyor.

Dingil açıklığını arttıran Yeni Evoque, artık 20 mm daha fazla diz mesafesi sunuyor. Bagaj alanı da yüzde 10 artışla 591 litre oldu ve ikinci sıradaki koltuklar katlandığında bu değer 1383 litreye çıkıyor.

FİYATLAR

İlk olarak İngiltere’de satışa sunulan 2020 Range Rover Evoque, önden çekişli ve manuel şanzımanlı giriş seviyesii D150 dizel için 31.600 Sterlin’ den başlayan fiyat ile satışa sunuluyor.Otomatik 4X4 sisteme sahip versiyon ise 35.100 Sterlin’den alıcı buluyor.