2020 Seat Mii Elektrik Özellikleri, Fiyat Ne Olur

Seat' ın ilk elektrikli modeli Mii, örtüsünü kaldırdı.
04-07-2019 12:59 - 21876 Okundu

Seat Mii, Volkswagen grbunun tamamen elektrik ile çalışan üç şehirli modelinden birisi.Geçtiğimiz ay piyasaya sürülen Skoda CitigoᵉV'de olduğu gibi, Mii Electric, markanın ilk elektrikli aracıdır. Bu model ile Seat, elektrikli araç sınıfına giriş yapmış oldu.

İçten yanmalı motor üretimini durduran Seat, bu modelini sadece elektrikli olarak satışa sunacak. Skoda Citigo ile aynı teknolojiyi kullanan 2020 Mii, 83 hp gücünde ve 212 nm tork üretebiliyor. 

TEKNİK ÖZELLİKLER

Mii Electric, 0-50 km/s hıza 3.9 saniyede ulaşabiliyor. 36 kwh' lik lityum iyon batarya paketi sayesinde tek şarjla 260 km' ye kadar yol kat edebiliyor.

TASARIM

Tasarım olarak benzinli versiyondan çok farklı görünmüyor. Dış değişiklikler arasında arkada "elektrik" yazısı, yan tarafta   "elektrik" etiketleri, mat osmo Gray 16 inç alaşım jantlar yer alıyor. İç kısımda Mii Electric yeni bir gösterge paneli, ortam aydınlatması, ısıtmalı koltuklar, deri direksiyon simidi, deri vites topuzu ve deri el freni ile ile gelecek. 

Yeni modelde ayrıca akıllı telefon uygulamasıyla araca uzaktan erişim ve yönetim sağlayan Seat Connect sistemi de entegre edildi.

Aracın fiyatı henüz belli değil.Ancak Türkiye'de eğer satışa sunulursa en az 140 bin TL' den başlayan fiyatlar ile showroomlardaki yerini almasını bekliyoruz.