2020 Toyota Venza Özellikleri Açıklandı

Toyota, yeni modelinin örtüsünü kaldırdı.
19-05-2020 13:55 - 19075 Okundu

Toyota Venza yaklaşık beş yıllık bir aradan sonra geri döndü.

Eski adı Harrier olan model, malelesef ülkemizde satışa sunulmayacak.Ancak biz otomobilseverler için bu modelin de özelliklerini yazmak istiyoruz.

2021 yılında ABD' de satışa sunulacak olan model, sadece hibrit motor seçeneğine sahip olacak.2.5 litrelik dört silindirli motor, üç elektrikli motor ile kombine ediliyor.Bu piller arka koltukların altında konumlandırılıyor. Toplamda 219 hp güç  elde ediliyor. 

SUV modeli ayrıca talep üzerine elektrikli dört tekerlekten çekiş sistemi ile standart olarak geliyor. Gerektiğinde ek çekiş sağlayabilen, arkaya monte edilmiş bir elektrik motoruna sahip.Toyota, sistemin “kesintisiz ve şeffaf bir şekilde” çalıştığını ve koşullara bağlı olarak tork dağılımını değiştirebileceğini söylüyor.

Cesur ve Yüksek Teknolojili İç Mekan

Üç kollu direksiyon simidi, 4.2 veya 7 inçlik gösterge paneli,  Android Auto, Apple CarPlay ve Amazon Alexa uyumluluğuna sahip 8 veya 12.3 inçlik bir bilgi-eğlence sistemi sürücüleri bekliyor.

Dijital dikiz aynası, ısıtmalı ve havalandırmalı ön koltuklar ve 10 inç büyüklüğünde renkli  ekran baş üstü gösterge ekranı dahil olmak üzere çeşitli seçenekler de sunulacak.Altı hoparlörlü ses sistemi standart olarak geliyor.Ancak 9 hoplarlörlü sistem de tercih edilebiliyor.

Yeni modelin fiyatı en düşün 30 bin dolardan başlayacak.